Pár hónap alatt 75 milliárd forintosra hízhat Mészáros gömböc-részvénytársasága

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Az elmúlt év budapesti tőzsdei sikersztorija volt a Mészáros-cégek vágtája, erről korábban mi is írtunk. Most a Budapesti Értéktőzsde közleményéből derült ki, hogy egyikük, az Opus Global hat érdekeltséget olvaszt magába az első fél évben. 

A közlemény szerint az Opus Global Nyrt. igazgatósága a várhatóan június végéig lezáruló folyamat eredményeként, üzletrészek apportjával közvetlen és közvetett tulajdont szerez Mészáros Lőrinc, valamint a Status Energy Magántőkealap érdekeltségében lévő vállalatokban. Előzetes becslések szerint a tranzakciók eredményeként az Opus saját tőkéje 75 milliárd forint fölé is nőhet, miközben a vállalat az új vagyonelemekkel kiegészülve a BÉT egyik meghatározó ipari és termelő vállalatává fejlődik, teszik hozzá- 

A tájékoztatás szerint a tranzakciósorozattal, nem vagyoni hozzájárulás formájában az OPUS Global Nyrt. tulajdonába kerül a Mészáros és Mészáros Ipari és Kereskedelmi Kft. 51 százalékos üzletrésze, az R-Kord Építőipari Kft. 51 százalékos üzletrésze, a Visonta Projekt Kft. 51 százalékos üzletrésze, a Kall Ingredients Kft. további 24 százalékos üzletrésze, a Mátrai Erőmű Zrt. 20 százalékos üzletrésze és a Geosol Kft. 51 százalékos üzletrésze.