Teljes ellenzéki összefogással akadályozták meg, hogy a fideszesek lakásokat bízzanak Köves Slomóhoz és Farkas Flóriánhoz köthető alapítványokra

2018 február 15., csütörtök 9:48
80

A Magyar Nemzet ír arról, hogy összellenzéki összefogással sikerült megakadályozni, hogy Erzsébetvárosban lakásokhoz jussanak Köves Slomó rabbihoz és Farkas Flóriánhoz, a miniszterelnök romaügyi biztosához köthető szervezetek.

Az előzményekről mi is írtunk: Bajkai István, az Orbán-család ügyvédje és a Fidesz erzésbetvárosi és terézvárosi képviselőjelöltje terjesztette be a javaslatot, amely alapján "rászorulóknak segítő" két szervezet juthatott volna lakáshoz. 

Bajkai István és Köves Slomó ételt oszt Fotó: Facebook/CEDEK

Szerdán viszont az előterjesztést a VII. kerületi képviselő-testületben a Párbeszéd, az MSZP, az LMP és a Jobbik összefogásával sikerült elgáncsolni, nyolc támogató mellett nyolc ellenző szavazat született.  

Az eredeti előterjesztés szerint az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) szeretetszolgálata, valamint a Farkas Flórián (a Fidesszel szövetséges Lungo Drom elnöke) bizalmi emberei által irányított Oktatási és Továbbképzési Központ Alapítvány jelölhette volna ki több önkormányzati lakás bérlőjét. A jogszabály alapján ilyen esetekben az önkormányzat a lakás forgalmi értékének 25-50 százalékát kérheti el, de Bajkai javaslata alapján most ettől is eltekintett volna a kerületvezetés, és a minimum 60 négyzetméteres lakások ingyen kerülhettek volna bérlőikhez. 

Bajkai az ülésen kikérte magának a vádakat, szerinte a bérlőkijelölési joggal a kérelmező szervezetek csak rászorulóknak szerettek volna lakást adni.

Nézzenek utána, mi a felebaráti szeretet! – tette még hozzá Bajkai. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt