Teljes ellenzéki összefogással akadályozták meg, hogy a fideszesek lakásokat bízzanak Köves Slomóhoz és Farkas Flóriánhoz köthető alapítványokra

A Magyar Nemzet ír arról, hogy összellenzéki összefogással sikerült megakadályozni, hogy Erzsébetvárosban lakásokhoz jussanak Köves Slomó rabbihoz és Farkas Flóriánhoz, a miniszterelnök romaügyi biztosához köthető szervezetek.

Az előzményekről mi is írtunk: Bajkai István, az Orbán-család ügyvédje és a Fidesz erzésbetvárosi és terézvárosi képviselőjelöltje terjesztette be a javaslatot, amely alapján "rászorulóknak segítő" két szervezet juthatott volna lakáshoz. 

Bajkai István és Köves Slomó ételt osztFotó: Facebook/CEDEK

Szerdán viszont az előterjesztést a VII. kerületi képviselő-testületben a Párbeszéd, az MSZP, az LMP és a Jobbik összefogásával sikerült elgáncsolni, nyolc támogató mellett nyolc ellenző szavazat született.  

Az eredeti előterjesztés szerint az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) szeretetszolgálata, valamint a Farkas Flórián (a Fidesszel szövetséges Lungo Drom elnöke) bizalmi emberei által irányított Oktatási és Továbbképzési Központ Alapítvány jelölhette volna ki több önkormányzati lakás bérlőjét. A jogszabály alapján ilyen esetekben az önkormányzat a lakás forgalmi értékének 25-50 százalékát kérheti el, de Bajkai javaslata alapján most ettől is eltekintett volna a kerületvezetés, és a minimum 60 négyzetméteres lakások ingyen kerülhettek volna bérlőikhez. 

Bajkai az ülésen kikérte magának a vádakat, szerinte a bérlőkijelölési joggal a kérelmező szervezetek csak rászorulóknak szerettek volna lakást adni.

Nézzenek utána, mi a felebaráti szeretet! – tette még hozzá Bajkai. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.