Köves Slomóhoz és Farkas Flóriánhoz köthető alapítványoknak adna lakásokat Bajkai István

politika
2018 február 13., 15:38
comments 110

A jótékonykodás élharcosai találkoznak össze egy erzsébetvárosi önkormányzati előterjesztésben.

Bajkai István, az Orbán-család ügyvédje és a Fidesz erzésbetvárosi és terézvárosi képviselőjelöltje arról híres, hogy saját kezével osztogatja a nevével felcímkézett tojásokat és a tejet a szavazóknak. Most pedig két olyan alapítványnak adna lakásokat a kerületben, amelyek a rászorulóknak segítenek - és egy kicsit a Fidesznek is.

Bajkai István fideszes jelölt tejet oszt.
photo_camera Bajkai István fideszes jelölt tejet oszt. Fotó: Császár Simon Gergely

Az Index arról ír, hogy Bajkai két beterjesztéssel is előállt a VII. kerületben: szerdán szavaz a testület két lakás bérlőkijelölési jogáról. Ez a fogalom nagyjából annyit tesz, hogy az önkormányzat a tulajdonában álló lakást úgy adja át valakinek, hogy az illető döntheti el, ki veheti azt bérbe.

Két szervezetet segítene ilyen módon Bajkai:

  • a Hollik István szórólapján szereplő Köves Slomó alapítványa, a CEDEK, 
  • illetve az „Oktatási és Továbbképzési Központ” Alapítvány, ami az Index szerint Farkas Flóriánhoz köthető, több százmilliós pályázati pénzeket kapott, és ugyanarra a címre van bejegyezve, mint a Fidesszel szövetséges Lungo Drom.

Az EMIH alapítványa, a CEDEK azért kéri a lakásokat, mert minél több betegnek, fogyatékosnak, rászorulónak akarnak segíteni. A CEDEK többször szervezett már ételosztást, ezeken a fideszes Bajkai István is meg szokott jelenni - teszi hozzá az Index.

Ebben a galériában például Köves Slomóval együtt merik az ételt:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.