Célba ért sífutásban az olimpiai megnyitók félmeztelen tongai sztárja

Az elmúlt olimpiák egyik legismertebb arca lett Pita Taufatofua: a tongai sportoló 2016-ban taekwandósként volt ott Rióban, és azzal keltett hatalmas feltűnést, hogy a megnyitóünnepségen félmeztelenül és beolajozva cipelte országa zászlaját:

Fotó: OLIVIER MORIN

A sportoló úgy döntött, szívesen részt venne az idei olimpián is, ehhez viszont sportágat kellett változtatnia. Így esett a választása a sífutásra, kvalifikációs versenyekre rollersível készült, az új sportág kedvéért pedig 15 kilótól is megszabadult, végül pedig az utolsó kvalifikációs versenyen tudta elérni, hogy indulhasson. Ezzel ő lett a második tongai induló a téli olimpiák történetében, és persze ott volt a megnyitón is, a mínuszok ellenére ismét félmeztelenül: 

Fotó: ARIS MESSINIS/AFP

Pénteken pedig végül rajthoz is állt, 15 kilométeres sífutásban, és nem is lett utolsó: a 114. helyen végzett, egy kolumbiai és egy mexikói versenyzőt is megelőzve. Az ideje 59:35 lett, ami majdnem 23 perccel rosszabb, mint az élen végző svájci Dario Colognáé. 

Fotó: FRANCK FIFE/AFP

További érdekesség, hogy a tökutolsó mexikói German Madrazo például azután döntötte el, hogy sífutó lesz, hogy olvasott egy érdekes cikket egy perui sífutóról, akivel aztán fel is vette a kapcsolatot. 

A számnak volt magyar indulója is, Kónya Ádám a 89. helyen végzett. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.