Célba ért sífutásban az olimpiai megnyitók félmeztelen tongai sztárja

Az elmúlt olimpiák egyik legismertebb arca lett Pita Taufatofua: a tongai sportoló 2016-ban taekwandósként volt ott Rióban, és azzal keltett hatalmas feltűnést, hogy a megnyitóünnepségen félmeztelenül és beolajozva cipelte országa zászlaját:

Fotó: OLIVIER MORIN

A sportoló úgy döntött, szívesen részt venne az idei olimpián is, ehhez viszont sportágat kellett változtatnia. Így esett a választása a sífutásra, kvalifikációs versenyekre rollersível készült, az új sportág kedvéért pedig 15 kilótól is megszabadult, végül pedig az utolsó kvalifikációs versenyen tudta elérni, hogy indulhasson. Ezzel ő lett a második tongai induló a téli olimpiák történetében, és persze ott volt a megnyitón is, a mínuszok ellenére ismét félmeztelenül: 

Fotó: ARIS MESSINIS/AFP

Pénteken pedig végül rajthoz is állt, 15 kilométeres sífutásban, és nem is lett utolsó: a 114. helyen végzett, egy kolumbiai és egy mexikói versenyzőt is megelőzve. Az ideje 59:35 lett, ami majdnem 23 perccel rosszabb, mint az élen végző svájci Dario Colognáé. 

Fotó: FRANCK FIFE/AFP

További érdekesség, hogy a tökutolsó mexikói German Madrazo például azután döntötte el, hogy sífutó lesz, hogy olvasott egy érdekes cikket egy perui sífutóról, akivel aztán fel is vette a kapcsolatot. 

A számnak volt magyar indulója is, Kónya Ádám a 89. helyen végzett. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.