Célba ért sífutásban az olimpiai megnyitók félmeztelen tongai sztárja

téli olimpia
2018 február 16., 09:32
comments 27

Az elmúlt olimpiák egyik legismertebb arca lett Pita Taufatofua: a tongai sportoló 2016-ban taekwandósként volt ott Rióban, és azzal keltett hatalmas feltűnést, hogy a megnyitóünnepségen félmeztelenül és beolajozva cipelte országa zászlaját:

photo_camera Fotó: OLIVIER MORIN

A sportoló úgy döntött, szívesen részt venne az idei olimpián is, ehhez viszont sportágat kellett változtatnia. Így esett a választása a sífutásra, kvalifikációs versenyekre rollersível készült, az új sportág kedvéért pedig 15 kilótól is megszabadult, végül pedig az utolsó kvalifikációs versenyen tudta elérni, hogy indulhasson. Ezzel ő lett a második tongai induló a téli olimpiák történetében, és persze ott volt a megnyitón is, a mínuszok ellenére ismét félmeztelenül: 

Tonga egyik sportolója a 2018-as téli olimpia megnyitóján.
photo_camera Fotó: ARIS MESSINIS/AFP

Pénteken pedig végül rajthoz is állt, 15 kilométeres sífutásban, és nem is lett utolsó: a 114. helyen végzett, egy kolumbiai és egy mexikói versenyzőt is megelőzve. Az ideje 59:35 lett, ami majdnem 23 perccel rosszabb, mint az élen végző svájci Dario Colognáé. 

photo_camera Fotó: FRANCK FIFE/AFP

További érdekesség, hogy a tökutolsó mexikói German Madrazo például azután döntötte el, hogy sífutó lesz, hogy olvasott egy érdekes cikket egy perui sífutóról, akivel aztán fel is vette a kapcsolatot. 

A számnak volt magyar indulója is, Kónya Ádám a 89. helyen végzett. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.