Három óriásplakát London határában

Nyolc hónapja pusztított komoly tűzvész a londoni lakóépületben, a Grenfell-toronyban. A katasztrófában 71 ember veszítette életét, a túlélők szerint számos építési visszaélés és szabálysértés vezetett a tűzhöz, viszont elégedetlenek a hatóságok munkájával, szerintük nem történt még érdemi felelősségre vonás. 

Ezért a héten a közelmúlt sikerfilmjétől, a Három óriásplakát Ebbing határában című alkotástól inspirálódva három óriásplakátot kezdtek el teherautókon köröztetni a brit fővárosban. A filmben a Frances McDormand által alakított főszereplő a meggyilkolt lánya ügyében zajló lassú nyomozást szeretné azzal siettetni, hogy három óriásplakáton üzen a helyi rendőrségnek, miért nem történik már előrelépés. 

A londoni Justice 4 Grenfell a filmben lévő plakátokat másolta le, csak az üzenetet aktualizálták a toronytűz esetére. Attól félnek, hogy az esetet lassan elfelejti a közvélemény, ezért csütörtökön London belvárosának fontos pontjaira vitték el a plakátokat. 

A londoni rendőrség szerint amúgy zajlik a nyomozás, de letartóztatás még valóban nem történt. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.