Halálra ítéltek egy férfit Pakisztánban egy 7 éves kislány megerőszakolásáért és meggyilkolásáért

2018 február 17., szombat 11:09
89

A pakisztáni bíróság halálra ítélte a 24 éves Imran Alit, amiért január közepén Lahore egyik külvárosában elrabolta, megerőszakolta, majd megölte a 7 éves Zainab Ansarit. A kislány testét egy kukában találták meg négy nappal azután, hogy bejelentették az eltűnését. Az eset az egész országot felkavarta, százak tüntettek ott, ahol a testet megtalálták. A tüntetésen két ember meghalt, amikor a rendőrség belelőtt a tömegbe, hogy feloszlassák a demonstrációt.

A helyiek azért tüntettek, mert nem Zainab Ansari volt az első molesztált gyerek a környéken, és úgy érezték, a rendőrség nem tesz eleget az esetek felderítése érdekében, mert nagy hatalmú helyi vezetők állhatnak a háttérben. A helyiek hónapok óta egy befolyásos helyi családhoz kapcsolódó pedofilbandát sejtettek az eltűnések hátterében.

Beludzsisztáni tüntetők Zainab Ansari képével. Fotó: Din Muhammad Watanpaal/CrowdSpark

Az elmúlt 1 évben 12 gyereket erőszakoltak és öltek meg a környéken, Imran Ali DNS-ét 8 áldozat ügyében tudták azonosítani. A többi ügyben később külön-külön is bíróság elé áll majd a férfi. Zainab Ansari ügyében a DNS mellett az is Imran Ali ellen szólt, hogy egy biztonsági kamera felvette, ahogy elmegy a kislánnyal.

A helyi hatóságok folytatják a nyomozást, a gyerekgyilkosságokkal összefüggésben Imran Ali mellett már egy másik embert is őrizetbe vettek. A rendőrök szerint azonban nem csak a gyilkosságok ügyében folyik nyomozás, hanem azért is, mert több száz gyereket molesztáltak a környéken.

Zainab Ansari ügye annyira megrázta Pakisztánt, hogy komolyan felmerült, nem kellene-e felvilágosítást tartani a kisgyerekeknek arról, hogyan ismerhetik fel és védhetik ki a szexuális támadásokat. A muszlim többségű országban ez a téma ugyanis tabunak számít. (Reuters

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt