Karácsony Gergely közös március 15-i megemlékezésre hívja az ellenzéki pártokat

POLITIKA
2018 február 17., 08:57
comments 238

Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje és választási listavezetője levélben fordult a demokratikus ellenzéki pártokhoz, és kezdeményezte, hogy tartsanak közös megemlékezést március 15-én.

„A változáshoz azonban meg kell mutatni: többen vagyunk mi, akik elégedetlenek, akik más kormányt akarnak, mint a Fidesz támogatói. Nincs erre jobb alkalmunk, mint március 15-e, a szabadság és a nemzeti függetlenség ünnepe.

A sorsdöntő 2018-as választások előtt a XXI. század Társaság és a magam nevében közös március 15-i megemlékezésre és demonstrációra hívunk titeket. Mutassuk meg együtt, ellenzéki pártok, civil szervezetek, a változást kívánók széles közössége, hogy másképp kell kormányozni Magyarországot!”

(A Párbeszéd közleménye szerint Karácsony a demokratikus ellenzéki pártoknak címezte a levelét, ez a szókapcsolat általában azt jelenti, hogy mindenki, aki nem a Fidesz és nem a Jobbik.)

Karácsony szerint még ha a pártok nem is állapodtak meg abban, milyen konstrukcióban működnek együtt a választáson, ha egyáltalán együttműködnek, március 15-én azonban ettől függetlenül is kiállhatnak közös értékeik, a demokrácia és a szabadság mellett.

„A közös ünneplés nem jelent formalizált szövetséget. Nem jelenti önállóságunk feladását. Még csak azt sem jelenti, hogy egyet kell értenünk mindenkivel, aki közös színpadunkon szerepel. A kormányzati propaganda úgyis gátlástalanul odarajzol minket egy képre olyanokkal, akikkel sosem vállalnánk politikai közösséget.

A közös ünneplés csak annyit jelent, hogy együtt mondjuk ki: változásra van szükség Magyarországon!

Ne szerezzük meg azt az örömöt a Fidesznek, hogy hat-nyolc kisebb rendezvényt állíthat szembe saját megemlékezésével!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.