Lavina sodorta el az olasz alpesi mentőszolgálat három munkatársát

baleset
2018 február 17., 06:24
comments 11

Olaszországban lavina sodorta el pénteken az alpesi mentőszolgálat három emberét, ketten meghaltak, a harmadiknak sikerült túlélnie a hógörgeteget - közölték a helyi hatóságok.

A három ember az észak-lombardiai régió 2177 méter magas Grignetta csúcsán járt, amikor lefelé haladva lavina sodorta el őket. Az eltűntek után helikopterekkel és kutyás járőrökkel kutattak. Miután nyomukra bukkantak, több órába tellett, hogy a két ember testét kiássák a hó alól. A jelentések szerint a harmadik ember saját erejéből jutott el biztonságos helyre.

Lombardiában az öt fokozatú skálán kettes erősségű lavinaveszély van érvényben, ami mérsékelt veszélyt jelent a helyi meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint.

Idén januárban egy német nőt és 11 éves kislányát sodorta el lavina síelés közben az észak-itáliai Trentino-Alto Adige régióban. Ugyanabban az időben száz turistát kellett kimenekíteni Vallelunga síparadicsomból egy lavinaomlást követően. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.