Lavina sodorta el az olasz alpesi mentőszolgálat három munkatársát

baleset
2018 február 17., 07:24

Olaszországban lavina sodorta el pénteken az alpesi mentőszolgálat három emberét, ketten meghaltak, a harmadiknak sikerült túlélnie a hógörgeteget - közölték a helyi hatóságok.

A három ember az észak-lombardiai régió 2177 méter magas Grignetta csúcsán járt, amikor lefelé haladva lavina sodorta el őket. Az eltűntek után helikopterekkel és kutyás járőrökkel kutattak. Miután nyomukra bukkantak, több órába tellett, hogy a két ember testét kiássák a hó alól. A jelentések szerint a harmadik ember saját erejéből jutott el biztonságos helyre.

Lombardiában az öt fokozatú skálán kettes erősségű lavinaveszély van érvényben, ami mérsékelt veszélyt jelent a helyi meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint.

Idén januárban egy német nőt és 11 éves kislányát sodorta el lavina síelés közben az észak-itáliai Trentino-Alto Adige régióban. Ugyanabban az időben száz turistát kellett kimenekíteni Vallelunga síparadicsomból egy lavinaomlást követően. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.