Na, heló, röfik! - Majdnem 250 ezer tonna disznóhúst eszünk évente Magyarországon

étel
2018 február 17., 09:24
comments 164

Mintegy tíz százalékkal nőtt a sertéshúsfogyasztás 2016 óta Magyarországon, éves szinten, egy emberre vetítve most 25 kilogramm körüli a fogyasztás - közölte a földművelésügyi miniszter szombaton Túrkevén, a XII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozón tartott sajtótájékoztatón.

.Disznóvágáshoz készülõdnek a Hajdú-Bihar megyei Derecskén rendezett disznótoron 2017. február 4-én
photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt

Fazekas Sándor azt mondta: a sertéságazatra rendkívül kedvezően hatott, hogy 27-ről 5 százalékra csökkent a sertéshús áfakulcsa 2016. január 1-jétől. A gasztronómiai rendezvények is ráirányítják a figyelmet a sertésből készült ízletes ételekre a miniszter szerint. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.