Több mint 10 ezer kurd tüntetett Strasbourgban, hogy engedjék el az 1999-ben bebörtönzött Abdullah Öcalant

Szombaton a kelet-franciaországi Strasbourgban több ezer kurd tüntetett az 1999-ben Törökországban bebörtönzött Abdullah Öcalannak, a betiltott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) vezetőjének szabadon bocsátását követelve. A rendőrség szerint a tüntetésen 11 ezren, a szervezők szerint 25-30 ezren vettek részt.

Fotó: Patrick Hertzog / AFP

A kurdok minden évben tüntetnek Öcalan letartóztatásának évfordulóján. A törökországi szakadár szervezet vezetőjét 1999-ben Törökországban halálra ítélték, majd a büntetését később életfogytiglani elzárásra módosították. Azóta Imrali szigetén tartják fogva.

A támogatói szemében Öcalan továbbra is a Törökországban, az EU-ban és az USA-ban terrorszervezetnek minősített PKK vitathatatlan tekintélyű vezetője. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.