Hatvan utassal a fedélzetén hegyeknek csapódott egy utasszállító Iránban

"Ötven-hatvan" utassal a fedélzetén lezuhant egy utasszállító repülő a Zagrosz-hegységben, Semirom városa közelében Iránban. Az első jelentések szerint a környéken uralkodó rossz időjárási körülmények miatt a mentőhelikoptereknek egyelőre nem sikerült megközelíteniük a tragédia helyszínét.

Így egyelőre arról sincs hír, hogy vannak-e túlélői a balesetnek. Az iráni katasztrófavédelem tájékoztatása szerint "minden mentőalakulatot riasztottak".

UPDATE 9:38: A Haaretz az iráni légügyi hivatalra hivatkozó jelentése szerint a gépen 66 fő volt, és mindannyian életüket vesztették a balesetben.

Az utasszállítót az Aseman Airlines működtette. (Via BBC)


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.