Végre vidáman játszadoznak az ahtäri állatkert pandái

ÁLLAT
2018 február 18., 12:41

A hétvégén már a nagyközönség elé léphetett Ahtäriban, Helsinkitől 330 kilométerre a Kínától kölcsönkapott óriáspandapár, Hua Pao és Csin Paopao.

link Forrás

A négyéves hím és a hároméves nőstény a jelentések szerint élvezi a csak nekik épített pandaházat, a hóban ugrándoznak, fára másznak, "bolondoznak".

link Forrás


A pandák január 18-án érkeztek Finnországba, ahol azonnal át is keresztelték őket. A hímet Pyrynek, vagyis hóesésnek, a lányt Luminak, vagyis hónak nevezték el a finnek.

link Forrás

Kína 15 évre adta kölcsön a pandákat a pandadiplomácia jegyében. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.