Végre vidáman játszadoznak az ahtäri állatkert pandái

A hétvégén már a nagyközönség elé léphetett Ahtäriban, Helsinkitől 330 kilométerre a Kínától kölcsönkapott óriáspandapár, Hua Pao és Csin Paopao.

A négyéves hím és a hároméves nőstény a jelentések szerint élvezi a csak nekik épített pandaházat, a hóban ugrándoznak, fára másznak, "bolondoznak".


A pandák január 18-án érkeztek Finnországba, ahol azonnal át is keresztelték őket. A hímet Pyrynek, vagyis hóesésnek, a lányt Luminak, vagyis hónak nevezték el a finnek.

Kína 15 évre adta kölcsön a pandákat a pandadiplomácia jegyében. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.