Kele: Swaney a trambulinról hugyozott bele az eszmébe

téli olimpia
2018 február 19., 09:13
comments 303
  • Szereplése mindent megcsúfolt, amiben mi, sportszeretők hiszünk
  • öncélú, saját magáért való karikatúra
  • egyszerre teszi nevetségessé a részvételre vonatkozó szabályokat és magát az olimpizmust is
  • a trambulinról hugyozott bele a eszmébe magába.

Ha nem árultam volna el a címben, senki ki nem találná, hogy ki az, aki egy friss facebookos kirohanásában ilyen kőkemény, szenvedélyes szavakkal küldi el a büdös francba Swaney Elizabeth-et, az amerikai születésű magyar téli olimpikont, aki ma hajnalban világhírű lett. A normálisan direkte halkszavú és finom modorú Kele János sportkommentátor akadt ki ennyire Swaney produkcióján.

photo_camera Swaney Elizabeth


Kele azért ennyire dühös, mert a sportolónő egy ugrószámban behekkelte magát az olimpiára, majd ott egyet sem volt hajlandó ugrani, hiszen

Elérte amit akart, részt vett az olimpián, meghekkelte a rendszert - majd hülye lesz most a sérülést, az esést kockáztatni.

Kele azért is gerjedt ilyen haragra, mert a Swaney igen vicces produkcióját felkapó világsajtó egyből két legendásan ügyetlen, de annál népszerűbbá vált olimpikont, Ericet, az angolnát, és Eddie-t, a sast kezdte el párhuzamként emlegetni. Márpedig Kele szerint

Egy valamit felejtsünk el baromi gyorsan: az összehasonlításokat Michael Edwardsszal és Eric Musambanival. Míg utóbbi kettő esetében teljesen egyértelműen az olimpiai eszme veleje, azaz a küzdelem, önmagunk és a határaink leküzdése - tehát: a sport leginkább egyetemes, fundamentális értéke - kapott rivaldafényt, addig Swaney szereplése mindent megcsúfolt, amiben mi, sportszeretők hiszünk.

A teljes kirohanás itt olvasható el, benne a világhírt hozó menet videójával: 

Sportszerűtlen összehasonlításnak itt a selejtező győztesének legjobb gyakorlata:

Ha pedig még mindig nem érted, miért lett ennyire híres Swaney és miért dühöng Kele, olvasd el ezt a cikket:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt