Orbán Viktor nem jelent meg a parlamentben, ahol Tiborczról kérdezték volna

2018 február 19., hétfő 12:48
167

Az elmúlt hetek leghangosabb botrányáról, a Tiborcz István volt cége elleni OLAF-vizsgálatról kérdezték volna a miniszterelnököt az ellenzéki pártok a kormányzati ciklus utolsó parlamenti ülésén.

De Orbán Viktor inkább elutazott Bulgáriába, ahol kijelentette, hogy „elfogadhatatlan az EU új migrációs javaslata”.

Orbán Viktor kormányfő és Bojko Boriszov, az Európai Unió soros elnökségét ellátó Bulgária miniszterelnöke sajtónyilatkozatot tesz megbeszélésük után a kormányzati rezidencián Szófiában 2018. február 19-én Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az ellenzéki pártok ezt megfutamodásként értékelték.

  • Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető szerint Orbán az 1300 migráns betelepítése után Tiborcz ügye elől is elmenekült. 
  • A jobbikos Szilágyi György az Elios-ügy kapcsán bűnszövetségben elkövetett cselekményekről és maffiakormányzásról beszél, míg Orbán gyáván bujdokol, a fideszesek falaznak neki, a médiája pedig hallgat.
  • Szél Bernadett szerint 500-600 milliárd forintot loptak el a kormány emberei.

A nap válaszolója címre Fónagy János pályázik eséllyel.

Az államtitkár Orbán helyett válaszolt a jobbikos Szilágyinak, de először nem Tiborczról kezdett beszélni, hanem a Jobbik antiszemitizmusáról. „Pár éve engem támadtak a származásom miatt”, mondta, és szerinte a Jobbik mostani támadása Orbán Viktor ellen valami hasonló.

Ezek után pedig felmondta azt a sorvezetőt, amelyet múlt héten küldött ki a Fidesz minden képviselőnek, hogy tudjanak válaszolni a tiborczos kérdésekre. (via 24.hu, hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt