Orbán Viktor nem jelent meg a parlamentben, ahol Tiborczról kérdezték volna

politika
2018 február 19., 12:48
comments 166

Az elmúlt hetek leghangosabb botrányáról, a Tiborcz István volt cége elleni OLAF-vizsgálatról kérdezték volna a miniszterelnököt az ellenzéki pártok a kormányzati ciklus utolsó parlamenti ülésén.

De Orbán Viktor inkább elutazott Bulgáriába, ahol kijelentette, hogy „elfogadhatatlan az EU új migrációs javaslata”.

Orbán Viktor kormányfő és Bojko Boriszov, az Európai Unió soros elnökségét ellátó Bulgária miniszterelnöke sajtónyilatkozatot tesz megbeszélésük után a kormányzati rezidencián Szófiában 2018. február 19-én
photo_camera Orbán Viktor kormányfő és Bojko Boriszov, az Európai Unió soros elnökségét ellátó Bulgária miniszterelnöke sajtónyilatkozatot tesz megbeszélésük után a kormányzati rezidencián Szófiában 2018. február 19-én Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az ellenzéki pártok ezt megfutamodásként értékelték.

  • Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető szerint Orbán az 1300 migráns betelepítése után Tiborcz ügye elől is elmenekült. 
  • A jobbikos Szilágyi György az Elios-ügy kapcsán bűnszövetségben elkövetett cselekményekről és maffiakormányzásról beszél, míg Orbán gyáván bujdokol, a fideszesek falaznak neki, a médiája pedig hallgat.
  • Szél Bernadett szerint 500-600 milliárd forintot loptak el a kormány emberei.

A nap válaszolója címre Fónagy János pályázik eséllyel.

Az államtitkár Orbán helyett válaszolt a jobbikos Szilágyinak, de először nem Tiborczról kezdett beszélni, hanem a Jobbik antiszemitizmusáról. „Pár éve engem támadtak a származásom miatt”, mondta, és szerinte a Jobbik mostani támadása Orbán Viktor ellen valami hasonló.

Ezek után pedig felmondta azt a sorvezetőt, amelyet múlt héten küldött ki a Fidesz minden képviselőnek, hogy tudjanak válaszolni a tiborczos kérdésekre. (via 24.hu, hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.