Saját testével fogta fel az osztálytársainak szánt golyókat az ajtórésben a 15 éves diák

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A sokk oldódásával egyre többen szólalnak meg, így egyre több részlet derül ki a 17 halálos áldozattal járó floridai iskolai lövöldözésről. Túlélő diákok mesélték most el Anthony Borges, az iskola 15 éves, európaifoci-kedvelő, kórházban fekvő diákjának történetét.

A váratlanul felhangzó, hozzájuk közelítő gépfegyversorozatokat hallva Borges 19 diáktársával együtt bemenekült egy üres osztályterembe. Miután mindenki bejutott, a fiú megpróbálta bezárni az ajtót, de a gyilkos ekkorra már oda is ért, és fegyverrel a kézben igyekezett benyomni azt. A barátai elbeszélése szerint Borges először ellenállt, majd amikor nem tudta teljesen visszanyomni az ajtót, őket védendő inkább beállt az ajtórésbe, hogy a testével fedezze őket. A gyilkos bele is eresztett öt lövést, amik a lábain és a hátán találták el. Az osztályban, mögötte elbújva még 19-en reszkettek, de nekik végül nem esett bántódásuk.

A fiút megműtötték és több komoly operáció vár még rá, de már nincs életveszélyes állapotban.

(via ABC News)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.