Saját testével fogta fel az osztálytársainak szánt golyókat az ajtórésben a 15 éves diák

A sokk oldódásával egyre többen szólalnak meg, így egyre több részlet derül ki a 17 halálos áldozattal járó floridai iskolai lövöldözésről. Túlélő diákok mesélték most el Anthony Borges, az iskola 15 éves, európaifoci-kedvelő, kórházban fekvő diákjának történetét.

A váratlanul felhangzó, hozzájuk közelítő gépfegyversorozatokat hallva Borges 19 diáktársával együtt bemenekült egy üres osztályterembe. Miután mindenki bejutott, a fiú megpróbálta bezárni az ajtót, de a gyilkos ekkorra már oda is ért, és fegyverrel a kézben igyekezett benyomni azt. A barátai elbeszélése szerint Borges először ellenállt, majd amikor nem tudta teljesen visszanyomni az ajtót, őket védendő inkább beállt az ajtórésbe, hogy a testével fedezze őket. A gyilkos bele is eresztett öt lövést, amik a lábain és a hátán találták el. Az osztályban, mögötte elbújva még 19-en reszkettek, de nekik végül nem esett bántódásuk.

A fiút megműtötték és több komoly operáció vár még rá, de már nincs életveszélyes állapotban.

(via ABC News)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.