Valami Amerika 3: A rendszerváltás óta a második legjobb hétvégét produkálták

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

A nyitó hétvégéjén 116030 néző vett jegyet a Valami Amerikai 3.-ra, ami ezzel a rendszerváltás óta eltelt időszak második legjobban induló magyar filmje lett. Ennél többen csak a Miniszter félrelépre voltak kiváncsiak a legújabb kori történelemben.

A Valami Amerika 3. így az összes külföldi filmet beleértve is a legnépszerűbb film eddig az idén. A bemutató hétvégéjén a vígjáték közvetlen ellenfele a Black Panther szuperhősfilm volt, azt is elverte, mint a kétfenekű Batmant.

A rendező Herendi Gábor ezzel a Vajna-korszak népszerűségi bajnoka, mert ő rendezte az eddigi listavezetőt, a nyitó hétvégéjén 72089 nézőt bevonzó Kincsemet is.

Ebből a cikkünkből kiderül, hogy a forgalmazók néha trükköznek kicsit a számokkal, a Pappa Pia számait például úgy tupírozták fel, hogy a nyitó hétvége - ami alapvetően négynapos, csütörtöktől vasárnapig - hatnapos volt. 

 A Valami Amerika 3. esetében ötnapos nyitóhétvégével kalkuláltak, a filmet ugyanis rengeteg helyen vetítették premier előtt a Valentin-napon. Az adata így korrekt módon hasonlítható össze a Kincsemével, mert annál is 5 nappal számoltak.

A filmről mi is írtunk kritikát, amit itt olvashatsz el:

Nagyon röviden: a film a maga nemében tök profi, jó a ritmusa, a forgatókönyve és a látványvilága, a proliskodás és a primkó és ovis poénok szerelmesei élvezni fogják, én se bántam meg, hogy elmentem rá, de jó ízlésű, normális ember természetesen nem tudna elmosolyodni sem ilyesmiken.