Luxemburgi külügyminiszter: Ha a magyar kormány így folytatja, annak az uniós tagság lehet az ára

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Jean Asselborn

„Ha egy ország olyan irányba megy, amely többé már nem követi az Európai Unió szellemét, amiért az egész szervezetet létrehozták, akkor vége van. Ez nem csak a szerződésekről szól, hanem arról is, hogy tagja vagy a közösségnek, vagy többé már nem? Elfogadod a szabályokat, vagy sem?”

Ezt Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Asselbornt azután kereste meg a lap, hogy Szijjártó Péter ostobának nevezte, és azt mondta róla, gyűlöli a magyarokat. Ennek előzménye, hogy Asselborn arról beszélt, a Stop Soros-törvény miatt az EU-nak fel kell állnia, fel kell háborodnia, és aktiválnia kell a 7. cikkelyt.

Asselborn a Magyar Nemzetnek most azt mondta, nem gyűlöli se Magyarországot, se Szijjártót, se Orbánt.

„Ez az ügy nem az egyénekről szól, hanem az alapelvek, értékek, jogszabályok és emberi méltóság tiszteletéről minden uniós tagállamban. Nem fogadhatjuk el, hogy a menedékkérők megsegítésén dolgozó civil szervezeteket büntessenek. Ilyen módszerek csak autoriter rendszerekben léteznek, és teljesen méltatlanok a demokratikus Európai Unióhoz” - mondta.

Azt mondja, soha nem találkozott még Soros Györggyel, nem tudja, mi az a Soros-terv, és személyesen egyébként teljesen jó kapcsolata van Szijjártó Péterrel.

De a magyar politika szerinte szembemegy az EU elveivel, és a magyar embereknek  „meg kell érteniük, hogy ha olyan kormányuk van, amely így folytatja, akkor annak Magyarország uniós tagsága lehet az ára”.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.