Újabb csavar Peru drámájában: megint bíróság elé kell állnia a börtönből szabadult volt elnöknek

Fotó: Ernesto Benavides/AFP

Ismét bíróság elé kell állnia Alberto Fujimori volt perui elnöknek, aki államfői kegyelemmel szabadult ki a börtönből. A limai büntetőtörvényszék kedden új eljárást rendelt el hat földműves 1992-ben történt meggyilkolása miatt.

Az abszurd peuri királydrámáról nemrég részletesen írtunk, a lényeg az, hogy a korrupciós ügybe keveredett Pedro Pablo Kuczynski elnök egy olyan politikai kavarássorzat eredményeként maradt hatalmon, ami egyben azzal járt, hogy kiengedték a börtönből az emberi jogi bűncselekmények miatt 22 évre ítélt volt elnököt, Alberto Fujimorit.

Az viszont már akkor is látszott, hogy ezzel még nincs vége a történetnek, már csak azért sem, mert hosszú még Fujimori bűneinek listája. Így hiába kapott kegyelmet azokban az ügyekben, amikben 2009-ben elítélték, bőven van még más, amiért vádat lehet emelni ellene.

A perui ügyészség olyan földművesek ügyében kezdeményezett eljárást a volt elnökkel és további 22 vádlottal szemben, akikkel halálosztagok végeztek. A 79 éves Fujimori 1990 és 2000 között volt Peru elnöke. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.