Orbán Viktor személyesen bővítette a Kubatov-listát

POLITIKA
2018 február 21., 10:27

Az egri fideszes kampányvideóban, amin egy ittas kukás lealacsonyodik a miniszterelnök szintjére, Orbán Viktor és Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő több családhoz is becsönget, és a váratlan vendégeket népes családdal, patyolat tisztasággal és a legszebb ingekben váró szimpatizánsoknak azt mondják, hogy „támogatói íveket hoztak”, ezekre gyűjtik „az aláírásokat”.

link Forrás

Kampányidőszakban a képviselőjelöltek tényleg gyűjtenek aláírásokat, hogy elindulhassanak a választáson, csakhogy azok nem így néznek ki, hanem így:

És így néz ki (csak fekete-fehérben) az a lap, amit Orbánék a szimpatizánsokkal aláírattak:

Kattintásra nagyobb méretben is elolvasható.
photo_camera Kattintásra nagyobb méretben is elolvasható. Fotó: Fidesz

Mint az az apró betűs részből is látszik, a „támogatói ív aláírásával” az aláíró hozzájárul, hogy a közölt személyes adatait a Fidesz a törvény alapján „további kapcsolattartás, véleménykérés, választási és egyéb tájékoztatás, adománygyűjtés céljából, az adatkezeléshez tett hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig kezelje”.

Magyarul Orbán Viktor akkor, amikor az aktivisták a választáson való induláshoz gyűjtik az aláírásokat, azzal a szöveggel, hogy gyűjtik „az aláírásokat”, személyesen gyűjtötte az aláírásokat a Kubatov-listához.

photo_camera Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Persze nem is hazudták azt, hogy ezek azok az aláírások lennének, de nem is nagyon vacakoltak a részletekkel. A közmédia viszont már egyenesen így hozta le: „Egerbe látogatott Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke, aki személyesen segédkezett abban, hogy összegyűljön a szükséges számú aláírás az egri jelölt számára”. Mindenesetre még mindig jobban jártak el, mint a csataszögi fideszes jelölt, akinek egy közmunkás gyűjtötte az aláírásait.

Hidvéghi Balázs fideszes kommunikációs igazgató egyébként kedden már bejelentette, hogy mindenhol megszerezték a szükséges aláírásokat, de az aláírásgyűjtést így is folytatják.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.