Tarlós nem hajtja végre a kormány döntését, nem tetszik neki a Margitszigetre tervezett gigantikus teniszstadion

POLITIKA
2018 február 21., 11:56
comments 184

Tegnap megszavazta az Országgyűlés azt a törvényt, amelyet Szűcs Lajos fideszes képviselő, egyben a Magyar Tenisz Szövetség elnöke nyújtott be, és amely lehetővé teszi egy 26 méter magas teniszstadion építését a Margitszigeten. A törvény indoklásából az derül ki, hogy a jövő évi, 2019 áprilisában esedékes budapesti 500-as ATP-tornát már az új létesítményben rendezné meg a szövetség.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A beruházás szokás szerint kiemelt minősítést kapott, vagyis itt sem kellene sokat bajmolódni környezet- és örökségvédelmi szempontokkal. Ahogy az MTI írja: az új épületet és az ideiglenes lelátókat illetően nem kell figyelembe venni a fővárosi önkormányzati rendeleteknek a parkolás rendjére, az építtetők személygépkocsi-elhelyezési kötelezettségére, a fás szárú növények védelmére, kivágására és pótlására vonatkozó, valamint az árvízvédelemmel összefüggő előírásait.

Tarlós István azonban ma kijelentette, hogy 

a döntést a főváros nem hajtja végre.

A főpolgármester azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy „személyesen Rogán Antal miniszterrel tárgyalt, aki azt mondta neki, felülvizsgálják a döntést.” 

Mivel a parlament már csak a választás után ülésezik, ezért sokáig függőben maradhat, mi történik a Margitszigeten. Arról senki nem beszél, hogy levennék a napirendről az ötletet, Tarlósnak ugyanis nem önmagában a teniszstadion építésével van problémája, csak szeretné, ha a kormány egyeztetne a fővárossal.

A vizes vébé miatt tavaly már felforgatták egyszer a Margitszigetet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.