Tarlós nem hajtja végre a kormány döntését, nem tetszik neki a Margitszigetre tervezett gigantikus teniszstadion

POLITIKA
2018 február 21., 11:56
comments 186

Tegnap megszavazta az Országgyűlés azt a törvényt, amelyet Szűcs Lajos fideszes képviselő, egyben a Magyar Tenisz Szövetség elnöke nyújtott be, és amely lehetővé teszi egy 26 méter magas teniszstadion építését a Margitszigeten. A törvény indoklásából az derül ki, hogy a jövő évi, 2019 áprilisában esedékes budapesti 500-as ATP-tornát már az új létesítményben rendezné meg a szövetség.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A beruházás szokás szerint kiemelt minősítést kapott, vagyis itt sem kellene sokat bajmolódni környezet- és örökségvédelmi szempontokkal. Ahogy az MTI írja: az új épületet és az ideiglenes lelátókat illetően nem kell figyelembe venni a fővárosi önkormányzati rendeleteknek a parkolás rendjére, az építtetők személygépkocsi-elhelyezési kötelezettségére, a fás szárú növények védelmére, kivágására és pótlására vonatkozó, valamint az árvízvédelemmel összefüggő előírásait.

Tarlós István azonban ma kijelentette, hogy 

a döntést a főváros nem hajtja végre.

A főpolgármester azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy „személyesen Rogán Antal miniszterrel tárgyalt, aki azt mondta neki, felülvizsgálják a döntést.” 

Mivel a parlament már csak a választás után ülésezik, ezért sokáig függőben maradhat, mi történik a Margitszigeten. Arról senki nem beszél, hogy levennék a napirendről az ötletet, Tarlósnak ugyanis nem önmagában a teniszstadion építésével van problémája, csak szeretné, ha a kormány egyeztetne a fővárossal.

A vizes vébé miatt tavaly már felforgatták egyszer a Margitszigetet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt