Tarlós nem hajtja végre a kormány döntését, nem tetszik neki a Margitszigetre tervezett gigantikus teniszstadion

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tegnap megszavazta az Országgyűlés azt a törvényt, amelyet Szűcs Lajos fideszes képviselő, egyben a Magyar Tenisz Szövetség elnöke nyújtott be, és amely lehetővé teszi egy 26 méter magas teniszstadion építését a Margitszigeten. A törvény indoklásából az derül ki, hogy a jövő évi, 2019 áprilisában esedékes budapesti 500-as ATP-tornát már az új létesítményben rendezné meg a szövetség.

Fotó: botost/444.hu

A beruházás szokás szerint kiemelt minősítést kapott, vagyis itt sem kellene sokat bajmolódni környezet- és örökségvédelmi szempontokkal. Ahogy az MTI írja: az új épületet és az ideiglenes lelátókat illetően nem kell figyelembe venni a fővárosi önkormányzati rendeleteknek a parkolás rendjére, az építtetők személygépkocsi-elhelyezési kötelezettségére, a fás szárú növények védelmére, kivágására és pótlására vonatkozó, valamint az árvízvédelemmel összefüggő előírásait.

Tarlós István azonban ma kijelentette, hogy 

a döntést a főváros nem hajtja végre.

A főpolgármester azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy „személyesen Rogán Antal miniszterrel tárgyalt, aki azt mondta neki, felülvizsgálják a döntést.” 

Mivel a parlament már csak a választás után ülésezik, ezért sokáig függőben maradhat, mi történik a Margitszigeten. Arról senki nem beszél, hogy levennék a napirendről az ötletet, Tarlósnak ugyanis nem önmagában a teniszstadion építésével van problémája, csak szeretné, ha a kormány egyeztetne a fővárossal.

A vizes vébé miatt tavaly már felforgatták egyszer a Margitszigetet.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.