10 milliárdból épül teniszközpont a Margitszigeten

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Elfogadta a Magyar Tenisz Szövetséget vezető fideszes Szűcs Lajos előterjesztését a parlament, így már törvény van róla, hogy a Nemzeti Sportközpontok mint építtető és a projektet irányító állami BMSK Zrt. felügyelete alatt megépül a Margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont. 

A terv nem új és írt róla a 444 is, de jogszabály most kedden tette biztossá. 

A stadion - ugyan alkalmas lesz Davis-kupa meccsek és más rendezvények fogadására is - hivatalosan a Hungarian Open ATP World Tour helyszíneként épül, az ehhez kapcsolódó közbeszerzési eljárásoknál pedig az NSK-nak joga van ahirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás alkalmazására, ez történt most is. 

A közlemény utal rá, hogy a munka fák kivágásával járhat majd, amelyeket az építtetőnek az önkormányzattal egyeztetve pótolnia kell majd. A törvény indoklásából az derül ki, hogy a jövő évi, 2019 áprilisában esedékes budapesti 500-as ATP-tornát már az új létesítményben rendezné meg a szövetség. 

Hogy pontosan mely részén épül majd a szigetnek a stadion, az a közleményből és a korábbi hírekből sem derült ki egyértelműen. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.