Aranyérmes a férfi váltó az olimpián

téli olimpia
2018 február 22., 12:10
comments 450

A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba összetételű magyar váltó aranyérmes lett az olimpián rövid pályás gyorskorcsolyában.

photo_camera Liu Shaolin Sándor a célban Fotó: ROBERTO SCHMIDT/AFP

Így nyerte meg az aranyat a váltó:

link Forrás

Soha nem volt még bajnokunk téli olimpián, eddig két ezüstünk és négy bronzunk volt, legutóbb 1980-ban nyert utoljára érmet magyar sportoló téli olimpián, akkor a Sallay-Regőczy játéktáncpáros lett ezüstérmes. 

photo_camera Fotó: ROBERTO SCHMIDT/AFP
photo_camera Fotó: ARIS MESSINIS/AFP
photo_camera Fotó: ROBERTO SCHMIDT/AFP

A magyar férfi váltó először vett részt az olimpián. A négyes döntőben Dél-Koreával, Kínával és Kanadával harcolt az éremért. Bánhidi Ákos csapatmenedzser előzetesen a kanadaiakat egy hajszállal gyengébnek tartotta a másik három váltónál. 

photo_camera Fotó: MLADEN ANTONOV/AFP

A táv ötezer méter volt, 45 kör, a magyar csapat kezdte az élen a versenyt, aztán a koreaiak álltak az élre, a magyarok a 2-3. helyen koriztak, Kanadát magunk mögött tartva. A táv negyedénél Kanadával cserélgettük a 3-4. helyet, amikor a koreaiak kicsúsztak. Mi a harmadik helyen folytattuk, időnként a másodikon, aztán az utolsó körökben a harmadik helyről előbb Liu Shaoang előzött egyet, majd a befutó Liu Shaolin Sándor a vezetést is átvette a legvégén. Új olimpiai rekorddal, 6:31,971-cel lettek olimpiai bajnokok.

photo_camera Fotó: ARIS MESSINIS/AFP

Videózás volt a legvégén, de az eredmény nem változott, nem is lett volna miért. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.