David Attenborough hangjára buliznak a brit fiatalok

ZENE
2018 február 22., 17:30
comments 45

Váratlan, de valahol azért mégsem annyira meglepő új sztárja van a már sokat látott brit klubszíntérnek: David Attenborough. Minden idők leghíresebb természetfilmesének hangja ugyanis most egy tematikus bulisorozat hőse lett Nagy-Britanniában, a David Attenborough Jungle Boogie című bulik sorra bukkannak fel újabb és újabb brit városokban, nemritkán ezer embert is a helyszínre csábítva. 

És a beszámolók szerint a bulizók nagyon szeretik az Attenborough életműve köré felépített bulikat, ha egy számban felhangzik a jól ismert hang, mindenki megőrül. A szervezők szerint nincs még egy olyan ismert emberi hang, ami hasonló eufóriát váltana ki a tömegből. 

A bulikhoz tematikus dekoráció is jár, volt, hogy esőerdők világát megidéző díszlet került például ki. A fellépő dj-k pedig leginkább klubhimnuszokat vegyítenek rövid részletekkel Attenborough műsoraiból. A beszámolók szerint a leedsi és a liverpooli buli már előre teltházas lett, és számos további város meglátogatását fontolgatják a szervezők. 

A bulit Jadwat és a Good Life alapítója, Will Burbage találta ki, amikor a leedsi egyetemen járva rádöbbentek, hogy Attenborough sorozatai mennyire népszerűek a diákok körében. A bevétel egy része amúgy minden alkalom után egy olyan környezetvédelmi alapítványnak megy, aminek Attenborough is régi támogatója. (CBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.