David Attenborough hangjára buliznak a brit fiatalok

Több 444 videó?
Szeretném

Váratlan, de valahol azért mégsem annyira meglepő új sztárja van a már sokat látott brit klubszíntérnek: David Attenborough. Minden idők leghíresebb természetfilmesének hangja ugyanis most egy tematikus bulisorozat hőse lett Nagy-Britanniában, a David Attenborough Jungle Boogie című bulik sorra bukkannak fel újabb és újabb brit városokban, nemritkán ezer embert is a helyszínre csábítva. 

És a beszámolók szerint a bulizók nagyon szeretik az Attenborough életműve köré felépített bulikat, ha egy számban felhangzik a jól ismert hang, mindenki megőrül. A szervezők szerint nincs még egy olyan ismert emberi hang, ami hasonló eufóriát váltana ki a tömegből. 

A bulikhoz tematikus dekoráció is jár, volt, hogy esőerdők világát megidéző díszlet került például ki. A fellépő dj-k pedig leginkább klubhimnuszokat vegyítenek rövid részletekkel Attenborough műsoraiból. A beszámolók szerint a leedsi és a liverpooli buli már előre teltházas lett, és számos további város meglátogatását fontolgatják a szervezők. 

A bulit Jadwat és a Good Life alapítója, Will Burbage találta ki, amikor a leedsi egyetemen járva rádöbbentek, hogy Attenborough sorozatai mennyire népszerűek a diákok körében. A bevétel egy része amúgy minden alkalom után egy olyan környezetvédelmi alapítványnak megy, aminek Attenborough is régi támogatója. (CBC)