Jennifer Lawrence elküldte a fenébe a dögös, mélyen kivágott ruháján hisztiző feministákat

ÉLET
2018 február 22., 08:08
comments 520

Budapesten forgatott kémfilmje, a Red Sparrow londoni sajtótájékoztatóján Jennifer Lawrence a film négy férfi főszereplőjével együtt pózolt egyet a fotósoknak a csípős időben egy szálloda teraszán . 

photo_camera Balról jobbra: Francis Lawrence, Matthias Schoenaerts, Jennifer Lawrence, Joel Edgerton és Jeremy Irons a Corinthia Hotel teraszán  Fotó: John Phillips/John Phillips/Getty Images

Semmi különös, tízezerből egy promófotóról van szó. Most mégis bekerült a hírekbe. A képen a férfiak kabátban állnak, Lawrence viszont egy bátran felsliccelt, mélyen dekoltált Versace esélyi ruhában, ez borított ki jó pár Twitter-kommentelőt.

Ez itt jellegzetes hozzászólás:

Az igazi egyenlőség azt jelentené, hogy vagy Jennifer Lawrence is kapna egy kabátot, vagy hogy Jeremy Ironsnak fenékrész nélküli bőrnadrágban kéne pózolnia a sajtófotó kedvéért.

Ez is: 

Londonban úgy 3 fok lehet, elég hideg ahhoz, hogy a színész faszik kabátban-sálban pózoljanak a sajtófotón, szegény Jennifer Lawrence mégis csak egy kevés textilt visel, amit egyesek ruhának is nevezhetnek.

A Facebookon egyébként aránylag ritkán megnyilvánuló, a női egyenlőség ismert aktivistájának számító Lawrence annyira dühös lett ettől a hangtól és hozzáállástól, hogy kifejezetten indulatos fb-posztban küldte el a francba az őt a feminizmus nevében kéretlenül megvédőket:

Nahát. Nem is tudom, mit is mondjak erről a “Jennifer Lawrence kivágott ruhát viselt a hidegben”-ügyről 

- kezdte a füstölgést, hogy nyomban kiderüljön, nagyon is tudja, mit akar mondani:

Ez nemcsak végtelenül nevetséges, de rendkívül sértő is rám nézve. Az a Versace-ruha csodálatos, azt képzelték, hogy majd eltakarom azt a gyönyörű ruhát egy kabáttal és egy sállal? 5 percig voltam odakint. Ennek a ruhának a kedvéért kiálltam volna a hóba is, mert imádom a divatot és én választottam ezt a darabot. Ez szexista és nevetséges, ez nem feminizmus. Ha mindent túlreagálunk, amit valaki mond vagy tesz, és olyan ártatlan hülyeségekből csinálunk ügyet, hogy valaki milyen ruhát visel vagy nem visel, az nem visz előre. Ez a hülyeség eltereli a figyelmet az igazi témákról. Bármi, amit viselni látnak, az én választásom. És ha fázni akarok akkor AZ IS AZ ÉN DÖNTÉSEM!

Lawrence egyébként jó párszor megszólalt a nőkkel szembeni erőszak és megalázó hatalmi viselkedés ellen, de azt a jelek szerint nem viseli jól, ha önálló akart nélküli, befolyásolható bábként állítják be a kommetelők.

photo_camera Fotó: John Phillips/John Phillips/Getty Images

Egy olyan filmet akar eladni, amiben egy szuperszexi, végzet asszonya-típusú kémet alakít. A stábból senki más nem tudja eladni ezt a sztorit a ruhájával, mivel ők nem szuperszexi, végzet asszony típusú kémeket játszanak a filmben.

- írja az ügyről a hírességek öltözködését elemző Tom and Lorenzo divatblog. Azt fejtegetve, hogy lehet persze azt a rendszert kárhoztatni, ami folyamatos nyomást gyakorol a nőkre, hogy csak kifestve, magassarkúban jelenhetnek meg a nyilvánosság előtt, de itt inkább arról van szó, hogy mivel Lawrence a film messze legnagyobb sztárja és az utóbbi mozijai nem durrantak akkorát, most jó PR-érzékkel, tudatosan bevetette a vonzerejét. (via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.