Németh Szilárd szerint nem olyan rossz a sürgősségi betegellátás Magyarországon, csak mindenki orvoshoz szaladgál

Egészségügy
2018 február 22., 05:12
comments 605

Van egy olyan „velünk született probléma”, hogy minden üggyel szeretnénk szaladni az orvoshoz - mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a Magyar Nemzetnek, mikor a lap munkatársa a közelmúltban nyilvánosságra került, sürgősségi betegellátáshoz kapcsolódó halálesetekről kérdezte.

„Én például tegnap szögbe nyúltam, és evvel is elrohanhattam volna, de megpróbáltam magam megoldani”

- mondta Németh. A politikus arról beszélt, hogy január elején olyan a sürgősségi osztály, mint valami átjáróház, egyszerűen mindenki ott van.

„De az emberek kilencven százaléka január 3-án – nem akarok ebből viccet csinálni – majdnem maga tehet arról, hogy ott van.”

Éppen ezért az alelnök szerint a sürgősségi betegellátás helyzete nem olyan tragikus, mint ahogy lefestik, és különben is, külföldön sem sokkal jobb a helyzet. Ettől függetlenül a Fidesz mindent igyekszik bevetni a helyzet javítása érdekében, de az sem szép dolog, hogy ha a háziorvos nem akar foglalkozni valakivel, akkor a sürgősségire küldi - mondta Németh. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.