Tömegesen rongálják meg a Jobbik óriásplakátjait Budapesten

Több 444 videó?
Szeretném

Az RTL Klub Híradója számolt be róla, hogy még alig kezdtek el plakátolni a pártok, szinte csak a jobbikos óriásplakátok jelentek meg, azokat viszont sorra rongálják meg ismeretlenek Budapesten, fekete csíkokkal festik le a párt nevét és üzenetét. 

A jelenség tömeges méreteket öltött, és a Jobbik szerint egyértelmű ki áll mögötte: Z. Kárpát Dániel egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy gyávának és méltatlannak tartják ezeket az eszközöket, és szerintük azt jelzi, hogy a Fidesz fél. 

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs viszont arról beszélt, hogy "hivatalosan semmiféle rongálást nem bátorítanak", ugyanakkor az a véleménye, hogy az, hogy kifejezik az állampolgárok a véleményüket, akár úgy, hogy ráfirkálnak egy plakátra, az bele kell férjen, politikai kampány van. 

Nem ez az első alkalom, hogy ilyen tömeges mértékben, meglehetősen hasonló módszerrel rongálják meg a Jobbik plakátjait.

A párt amúgy Simicska Lajos plakáthelyein hirdet, a többi párt pedig egy Fidesz-közeli céggel, az Odex-szel kénytelen megállapodni, ha plakátolni akarnak. A hvg.hu szerdán írt róla, hogy az LMP már megállapodott velük, és az RTL Klub szerint erre készül az MSZP is.