Tömegesen rongálják meg a Jobbik óriásplakátjait Budapesten

POLITIKA
2018 február 22., 21:43
comments 274

Az RTL Klub Híradója számolt be róla, hogy még alig kezdtek el plakátolni a pártok, szinte csak a jobbikos óriásplakátok jelentek meg, azokat viszont sorra rongálják meg ismeretlenek Budapesten, fekete csíkokkal festik le a párt nevét és üzenetét. 

A jelenség tömeges méreteket öltött, és a Jobbik szerint egyértelmű ki áll mögötte: Z. Kárpát Dániel egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy gyávának és méltatlannak tartják ezeket az eszközöket, és szerintük azt jelzi, hogy a Fidesz fél. 

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs viszont arról beszélt, hogy "hivatalosan semmiféle rongálást nem bátorítanak", ugyanakkor az a véleménye, hogy az, hogy kifejezik az állampolgárok a véleményüket, akár úgy, hogy ráfirkálnak egy plakátra, az bele kell férjen, politikai kampány van. 

Nem ez az első alkalom, hogy ilyen tömeges mértékben, meglehetősen hasonló módszerrel rongálják meg a Jobbik plakátjait.

A párt amúgy Simicska Lajos plakáthelyein hirdet, a többi párt pedig egy Fidesz-közeli céggel, az Odex-szel kénytelen megállapodni, ha plakátolni akarnak. A hvg.hu szerdán írt róla, hogy az LMP már megállapodott velük, és az RTL Klub szerint erre készül az MSZP is. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.