5 év alatt megduplázódott a kóbor kutyák száma Olaszországban

Öt év alatt megduplázódott, és 700 ezerre nőtt a kóbor kutyák száma Olaszországban – írta meg az olasz állatorvosok szervezetére hivatkozva a La Stampa.

A szakértők szerint a főleg Dél-Olaszországra jellemző problémát elsősorban a szükséges sterilizálási kampányok és a menhelyek hiánya okozza.

A hatóságok becslései szerint csak Szicíliában 60 ezer kutya él vadon, gyakran hordákban. Eközben az olasz községek évente 100 millió eurót költenek kutyamenhelyekre.

Bár a törvények szerint minden menhelyre kerülő kutyát sterilizálni kell, ez csak az esetek 60 százalékában történik meg – mondják az állatvédők.

2016-ban ráadásul 8,5 százalékkal visszaesett a kutya-örökbefogadások száma. A LAV természetvédelmi szervezet szerint kötelezően beültetendő mikrocsipekre és az állatok regisztrálására lenne szükség.

Silvio Berlusconi a választási kampányában támogatást ígért az állatvédőknek. Mint mondta, küzdeni fog a jobb körülményekért a kutya- és macskamenhelyeken és az otthontalanná vált állatok adoptálásának támogatásáért. 

Becslések szerint kb. 8 millió olasz tart kutyát. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.