Balog elárulta, hogy tervezik a mindennapos testnevelést az óvodákban is

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nem a Fidesz választási programjában, mert az nincs, nem is egy politikai vitában, mert az sincs, hanem a V4 országok egészségügyi minisztereinek budapesti konferenciáján beszélt Balog Zoltán miniszter arról, hogy az iskolák mintájára - ahol komoly infrastrukturális problémákat okozott - az óvodákban is bevezetnék a mindennapos testnevelést. 

Balog arról beszélt az előadásában, hogy a régióban az országok hasonló problémákkal küzdenek a mozgásszegény életmódot, a táplálkozással összefüggő betegségeket és az elhízást illetően. Felhívta a figyelmet arra, hogy 

a magyar lakosság körében is súlyos népegészségügyi problémát jelent az elhízás, 

ugyanakkor pozitív fejleménynek tartotta, hogy a WHO felmérése szerint Magyarország azon kevés országok közé tartozik, ahol a 7 éves gyerekek körében megállt az elhízás előfordulásának növekedése. Jelenleg a 7 évesek között minden negyedik lány, és minden ötödik fiú túlsúlyos - tette hozzá. 

A miniszter szerint a kormány egy sor intézkedést tett ezzel kapcsolatban, így bevezette a népegészségügyi termékadót, egészségesebbé tette az iskolai közétkeztetést, átalakította az iskola büfék kínálatát és szigorú keretek közé szorította a gyerekeknek szóló étel és ital reklámokat is.

Ebbe a gondolatmenetbe fűzte bele, hogy a mindennapos testnevelést az iskola mintájára az óvoda felé is el szeretnék vinni, mert az szintén hozzájárult ahhoz, hogy jobb eredmények vannak e téren, mint 8-10 évvel ezelőtt. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.