Mezőtúron olyan erdélyi fiatalok gyűjtenek aláírásokat a Fidesznek, akik szolnokinak mondják magukat, fizetést sem kapnak, és egy Izraelről kérdező, „Allah akbar!”-t ordító férfi követi őket román rendszámú kisbusszal

POLITIKA
2018 február 23., 21:36
comments 417

A Hír Tv riportja szerint több tucat narancssárga mellényes fiatal járja Mezőtúr utcáit, és a fideszes jelöltnek, Boldog Istvánnak gyűjtik az aláírásokat, annak ellenére, hogy az indulásához szükséges mennyiség már összegyűlt.

Magukat szolnokinak mondó erdélyi fiatalok szállásért és ellátásért cserébe Boldog István fideszes országgyűlési képviselő megbízásából aláírásokat gyűjtenek a Kubatov-listára 2018. februárban.
photo_camera Magukat szolnokinak mondó erdélyi fiatalok szállásért és ellátásért cserébe Boldog István fideszes országgyűlési képviselő megbízásából aláírásokat gyűjtenek a Kubatov-listára 2018. februárban. Fotó: Hír Tv

A csatorna telefonnal készült felvételein látszik, nem a választási iroda által hitelesített ívekre gyűjtik a címeket és telefonszámokat, hanem a Kubatov-listához, egy ugyanolyan lapra, amire Orbán is gyűjtött aláírásokat Egerben. Boldog István maga is gyűjtött ugyanerre az ívre:

link Forrás

A Hír Tv a fiatalokkal a mezőtúri piacon beszélgetett, és bár először azt mondták, szolnokiak, később bevallották, hogy az erdélyi Udvarfalvából jöttek, de ezt nem mondhatják el. Azt állították, önkéntesek, pénzt nem, csak ellátást és (az önkormányzati tulajdonban lévő kollégiumban) szállást kapnak, illetve jókat buliznak. A Hír Tv szerint azt mondták, 32 fős a csapat, és három hétre jöttek.

A riportban ezután, 2:04-től elszabadul a pokol, érdemes megnézni, mi történik, én nem igazán értem:

Megjelent egy férfi, és arról kezdett beszélni, hogy: „Nem Izraelben vagyunk, figyelj már! Hol vagyunk most már? Izraelben vagyunk? Izraelben vagyunk? Hol vagyunk? Nem tudom, hol vagyunk, na mindegy.”

„A férfi ezután a fiatalok kisbuszát követve, Allah akbár!-t üvöltve távozott egy román rendszámú kisbusszal” – hangzik el a riportban.

A Hír Tv telefonon érte utol Boldog Istvánt, aki azt mondta: „Nézze, nem nekem gyűjtik az aláírásokat kizárólag, hanem a Minority Safepackre, ez egy magyar ügy. Hazaáruló televízió, akik bevándorlókkal akarják ellepni Magyarországot, meg akarják szüntetni a magyar kultúrát, önöknek nem nyilatkozom.”

photo_camera Fotó: Boldog István / Facebook

Annak, hogy a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezésre is aláírást gyűjtöttek volna a titkon erdélyi fiatalok, nem volt nyoma a riport szerint. (Hír Tv)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.