Mezőtúron olyan erdélyi fiatalok gyűjtenek aláírásokat a Fidesznek, akik szolnokinak mondják magukat, fizetést sem kapnak, és egy Izraelről kérdező, „Allah akbar!”-t ordító férfi követi őket román rendszámú kisbusszal

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Hír Tv riportja szerint több tucat narancssárga mellényes fiatal járja Mezőtúr utcáit, és a fideszes jelöltnek, Boldog Istvánnak gyűjtik az aláírásokat, annak ellenére, hogy az indulásához szükséges mennyiség már összegyűlt.

Magukat szolnokinak mondó erdélyi fiatalok szállásért és ellátásért cserébe Boldog István fideszes országgyűlési képviselő megbízásából aláírásokat gyűjtenek a Kubatov-listára 2018. februárban.Fotó: Hír Tv

A csatorna telefonnal készült felvételein látszik, nem a választási iroda által hitelesített ívekre gyűjtik a címeket és telefonszámokat, hanem a Kubatov-listához, egy ugyanolyan lapra, amire Orbán is gyűjtött aláírásokat Egerben. Boldog István maga is gyűjtött ugyanerre az ívre:

A Hír Tv a fiatalokkal a mezőtúri piacon beszélgetett, és bár először azt mondták, szolnokiak, később bevallották, hogy az erdélyi Udvarfalvából jöttek, de ezt nem mondhatják el. Azt állították, önkéntesek, pénzt nem, csak ellátást és (az önkormányzati tulajdonban lévő kollégiumban) szállást kapnak, illetve jókat buliznak. A Hír Tv szerint azt mondták, 32 fős a csapat, és három hétre jöttek.

A riportban ezután, 2:04-től elszabadul a pokol, érdemes megnézni, mi történik, én nem igazán értem:

Megjelent egy férfi, és arról kezdett beszélni, hogy: „Nem Izraelben vagyunk, figyelj már! Hol vagyunk most már? Izraelben vagyunk? Izraelben vagyunk? Hol vagyunk? Nem tudom, hol vagyunk, na mindegy.”

„A férfi ezután a fiatalok kisbuszát követve, Allah akbár!-t üvöltve távozott egy román rendszámú kisbusszal” – hangzik el a riportban.

A Hír Tv telefonon érte utol Boldog Istvánt, aki azt mondta: „Nézze, nem nekem gyűjtik az aláírásokat kizárólag, hanem a Minority Safepackre, ez egy magyar ügy. Hazaáruló televízió, akik bevándorlókkal akarják ellepni Magyarországot, meg akarják szüntetni a magyar kultúrát, önöknek nem nyilatkozom.”

Fotó: Boldog István / Facebook

Annak, hogy a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezésre is aláírást gyűjtöttek volna a titkon erdélyi fiatalok, nem volt nyoma a riport szerint. (Hír Tv)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.