Orbán leszólta a „homo sorosensus”-t, csakhogy 2009-ben pont Orbánra utaltak ezzel a kifejezéssel

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A múlt héten a fideszes média előtúrt egy 2009-es tanulmányt, aminek a szerzője Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa, és az írást a közmédia úgy tálalta, mintha abban Muiznieks egy új embertípus, a homo sorosensus megalkotására buzdított volna.

Orbán Viktor anélkül, hogy utánanézne, le is csapott a témára, és ezt mondta róla az „évértékelő” beszédében„Aztán a napokban a Soros-hálózat egyik főideológusa, az Európa Tanács emberjogi főbiztosa elkottyantotta, hogy titokban már évekkel ezelőtt meghirdették a Soros-féle embertípus kitenyésztésének programját, ahogy ők szerényen mondják, – ha én ki tudom mondani: – a homo sorosensust, ami magyarul annyit tesz, Soros-féle embertípus. S rájöttem, hogy onnan nézve mi, bennszülöttek, akiknek van saját hazájuk, saját kultúrájuk, saját vallásuk, amihez ráadásul foggal-körömmel ragaszkodunk, nos, mi a sorosok nézőpontjából reménytelen, átformálhatatlan egyedek vagyunk.”

Orbán Viktor évet értékel tavaly február 10-én.Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Csakhogy most a valasz.hu utánajárt, és kiderült, hogy Muiznieks a 2009-es írásban igazából pont Orbánékról értekezett, egy olyan politikusi gárdát nevezett homo sorosensusnak, ami Nyugaton tanulva, a Nyugat demokratikus mintáit követve leválthatja Közép-Európában a homo sovieticust, itthon például az MSZP-t. Vagyis Orbán a beszédében saját magának szólt be. ¯\_(ツ)_/¯Nem mintha bárki meg lenne lepve, ismerve a fószert(valasz.hu)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.