Örökbe fogadták a mentett csüngőhasú malacot, aztán levágták és megették

Molly malacot állatmentők mentették meg, ők is gyógyították meg, és a korábban vélhetően bántalmazott házi kedvencet januárban végül örökbe adták egy párnak. A vietnami csüngőhasú számára hamar szertefoszlott a szebb élet reménye: a pár levágta és megette az állatot - írja a kanadai Global News.

Az eset a Kanada Brit Columbia tartományához tartozó Vancouver-szigeten történt, és eléggé felborzolta a kedélyeket. A helybéli Brandee McKee, aki szintén malacot tart házi kedvencként, azt mondta, a páros azért vágta le az állatot, mert rájöttek, hogy nem tudják, hogyan kell gondját viselni. Amit senki nem ért, hogy akkor miért nem adták vissza az állatmentőknek. Helyette inkább közösségi oldalakra posztolták a sütésre előkészített falatokat.

Amit tettek - ha az állatnak nem okoztak szenvedést - , Kanadában teljesen legális, nemcsak a házimalacot, de a saját kutyáját, macskáját is megölheti a gazdája, feltéve, hogy nem okoz indokolatlan fájdalmat neki.

Így néz ki egy csüngőhasú vietnami malac, de ez itt nem az elhunyt Molly, hanem egy Erna nevű példány BerlinbőlFotó: BRITTA PEDERSEN/AFP