Schmitt Pál akasztotta az aranyérmet olimpiai bajnok gyorskorcsolyásaink nyakába

2018 február 23., péntek 11:10
171

Schmitt Pál volt köztársasági elnök adta át az érmeket a magyar rövid pályás gyorskorcsolya váltó tagjainak, akik csütörtökön szerezték meg Magyarország első téli olimpiai aranyérmét. 

Bár gyorskorcsolyásaink csütörtökön nyertek, az érmeket pénteken kapták meg - azért szervezik így az átadót, hogy minél többen ott tudjanak lenni, és minél nagyobb közönség előtt adhassák át az érmeket a sportolóknak.

A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba összetételű csapat eredménye példátlan, soha nem volt még bajnokunk téli olimpián, eddig két ezüstünk és négy bronzunk volt, legutóbb 1980-ban nyert utoljára érmet magyar sportoló téli olimpián, akkor a Sallay-Regőczy játéktáncpáros lett ezüstérmes.

A táv ötezer méter volt, 45 kör, a magyar csapat kezdte az élen a versenyt, aztán a koreaiak álltak az élre, a magyarok a 2-3. helyen koriztak, Kanadát magunk mögött tartva. A táv negyedénél Kanadával cserélgettük a 3-4. helyet, amikor a koreaiak kicsúsztak. Mi a harmadik helyen folytattuk, időnként a másodikon, aztán az utolsó körökben a harmadik helyről előbb Liu Shaoang előzött egyet, majd a befutó Liu Shaolin Sándor a vezetést is átvette a legvégén. Új olimpiai rekorddal, 6:31,971-cel lettek olimpiai bajnokok.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt