A KFC elnézést kért a csirkehús hiánya miatt, de hogy!?%?!

Tbg
gasztronómia
2018 február 24., 07:57

Mintha TBRCZ STVN (aka Tiborcz István) cégeinek névadója írta volna az amerikai gyorsétteremlánc, a KFC bocsánatkérő hirdetését, amelyet a két nagy brit bulvárlapban (Metro, Sun) jelentetett meg a cég.

A KFC a saját, a Kentucky Fried Chicken rövidítéséből álló nevének kezdőbetűit úgy keverte újra, hogy abból FCK lett, ami az angol Fuck!, azaz „Bazdmeg!” szó neoposztmodern átírása.

A FCK-val kezdődő szöveg folytatása sem szerénykedik, elismeri, hogy irtó gáz, hogy a 900 brit étteremből 700-ban egyszerűen napokra elfogyott a csirkehús, amire az étteremlánc évtizedes termékpalettáját építette fel: „Csirkeétterem csirkehús nélkül? Nem az igazi.” 

A KFC egyébként a héten nagyjából túljutott a krízisen, és a kényszerűségből bezárt éttermeit újranyitotta.

A brit fogyasztóknak - a BBC válogatása szerint legalábbis – bejött a szókimondó, de őszinte bocsánatkérése a cégnek:

link Forrás
link Forrás

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.