A KFC elnézést kért a csirkehús hiánya miatt, de hogy!?%?!

Mintha TBRCZ STVN (aka Tiborcz István) cégeinek névadója írta volna az amerikai gyorsétteremlánc, a KFC bocsánatkérő hirdetését, amelyet a két nagy brit bulvárlapban (Metro, Sun) jelentetett meg a cég.

A KFC a saját, a Kentucky Fried Chicken rövidítéséből álló nevének kezdőbetűit úgy keverte újra, hogy abból FCK lett, ami az angol Fuck!, azaz „Bazdmeg!” szó neoposztmodern átírása.

A FCK-val kezdődő szöveg folytatása sem szerénykedik, elismeri, hogy irtó gáz, hogy a 900 brit étteremből 700-ban egyszerűen napokra elfogyott a csirkehús, amire az étteremlánc évtizedes termékpalettáját építette fel: „Csirkeétterem csirkehús nélkül? Nem az igazi.” 

A KFC egyébként a héten nagyjából túljutott a krízisen, és a kényszerűségből bezárt éttermeit újranyitotta.

A brit fogyasztóknak - a BBC válogatása szerint legalábbis – bejött a szókimondó, de őszinte bocsánatkérése a cégnek:

(BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.