Életveszélyes lesz az utcán éjszakázni a következő napokban, ezért a lakosság segítségét is kérik a segélyszervezetek

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Február 24. éjféltől vörös kód van érvényben a magyar szociális ellátásban, az extrém hideg miatt ugyanis életveszélyessé vált az utcán tartózkodni.

A magyar segélyszervezetek ezért mindenkit arra kérnek, aki az utcán, romos, fűtetlen házban élő emberről tud, jelentse be a hajléktalanokat segítő diszpécserszolgálaton keresztül valamelyik segélyszervezetnek. 

A diszpécserszolgálatokhoz tartozó telefonszámok itt találhatók regionális és szervezetek szerinti bontásban. 

Amíg a vörös kód érvényben van, addig a rászorulókat bentlakásos szociális intézményeknek is fogadhatják, ha a hajléktalanszállók megteltek. Ezen az oldalon az összes, országosan elérhető „éjszakai túlélési pont” címe és telefonszáma is elérhető.

A segélyszervezetek emellett fokozott figyelemmel és akciókkal segítenek be a mostantól egy hétig tartó extrém hideg elleni küzdelembe. A vörös kódról az Emberi Erőforrások Minisztériuma rendelkezett. Arról, hogy mennyien haltak meg eddig fagyhaláltól, nem számol be az államigazgatás.

Önkénteseket is keresnek, a fővárosban pl. a Budapest Bike Maffia indította el pár napja segítő akcióját, amihez várják a csatlakozókat.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.