Életveszélyes lesz az utcán éjszakázni a következő napokban, ezért a lakosság segítségét is kérik a segélyszervezetek

időjárás
2018 február 24., 8:33
comments 51

Február 24. éjféltől vörös kód van érvényben a magyar szociális ellátásban, az extrém hideg miatt ugyanis életveszélyessé vált az utcán tartózkodni.

A magyar segélyszervezetek ezért mindenkit arra kérnek, aki az utcán, romos, fűtetlen házban élő emberről tud, jelentse be a hajléktalanokat segítő diszpécserszolgálaton keresztül valamelyik segélyszervezetnek. 

A diszpécserszolgálatokhoz tartozó telefonszámok itt találhatók regionális és szervezetek szerinti bontásban. 

Amíg a vörös kód érvényben van, addig a rászorulókat bentlakásos szociális intézményeknek is fogadhatják, ha a hajléktalanszállók megteltek. Ezen az oldalon az összes, országosan elérhető „éjszakai túlélési pont” címe és telefonszáma is elérhető.

A segélyszervezetek emellett fokozott figyelemmel és akciókkal segítenek be a mostantól egy hétig tartó extrém hideg elleni küzdelembe. A vörös kódról az Emberi Erőforrások Minisztériuma rendelkezett. Arról, hogy mennyien haltak meg eddig fagyhaláltól, nem számol be az államigazgatás.

Önkénteseket is keresnek, a fővárosban pl. a Budapest Bike Maffia indította el pár napja segítő akcióját, amihez várják a csatlakozókat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt