A záróünnepségen sem vonulhatnak saját zászló alatt az orosz sportolók

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság néhány órával a rendezvény előtt úgy döntött, hogy az orosz sportolók a phjongcshangi téli olimpia záróünnepségén sem vonulhatnak orosz zászló alatt, mert a csapat két tagja lebukott a doppingteszten. Alekszandr Kruselnyickijt és Anasztaszija Brizgalovát curlingezőkről és  Nagyezsda Szergejeva bobozóról derült ki, hogy tiltott szereket használtak.

Az orosz sportolók a nyitóünnepségenFotó: ANGELIKA WARMUTH/dpa Picture-Alliance/AFP

Ezért a nyitóünnepséghez hasonlóan megint semleges zászlóval kell menetelniük, és a csapat neve is csak Sportolók Oroszországból lehet. A büntetést az oroszok a 2014-es szocsi téli olimpián államilag szervezett doppingolás miatt kapták a nyakukba. (CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.