A záróünnepségen sem vonulhatnak saját zászló alatt az orosz sportolók

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság néhány órával a rendezvény előtt úgy döntött, hogy az orosz sportolók a phjongcshangi téli olimpia záróünnepségén sem vonulhatnak orosz zászló alatt, mert a csapat két tagja lebukott a doppingteszten. Alekszandr Kruselnyickijt és Anasztaszija Brizgalovát curlingezőkről és  Nagyezsda Szergejeva bobozóról derült ki, hogy tiltott szereket használtak.

Az orosz sportolók a nyitóünnepségenFotó: ANGELIKA WARMUTH/dpa Picture-Alliance/AFP

Ezért a nyitóünnepséghez hasonlóan megint semleges zászlóval kell menetelniük, és a csapat neve is csak Sportolók Oroszországból lehet. A büntetést az oroszok a 2014-es szocsi téli olimpián államilag szervezett doppingolás miatt kapták a nyakukba. (CNN)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.