A záróünnepségen sem vonulhatnak saját zászló alatt az orosz sportolók

téli olimpia
2018 február 25., 07:59
comments 78

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság néhány órával a rendezvény előtt úgy döntött, hogy az orosz sportolók a phjongcshangi téli olimpia záróünnepségén sem vonulhatnak orosz zászló alatt, mert a csapat két tagja lebukott a doppingteszten. Alekszandr Kruselnyickijt és Anasztaszija Brizgalovát curlingezőkről és Nagyezsda Szergejeva bobozóról derült ki, hogy tiltott szereket használtak.

Az orosz sportolók a 2018-as nyitóünnepségen
photo_camera Az orosz sportolók a nyitóünnepségen Fotó: ANGELIKA WARMUTH/dpa Picture-Alliance/AFP

Ezért a nyitóünnepséghez hasonlóan megint semleges zászlóval kell menetelniük, és a csapat neve is csak Sportolók Oroszországból lehet. A büntetést az oroszok a 2014-es szocsi téli olimpián államilag szervezett doppingolás miatt kapták a nyakukba. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.