Idén már két terrortámadást akadályoztak meg a francia nyomozók

Terrorizmus
2018 február 25., 14:19
comments 70

Gerrard Collomb francia belügyminiszter egy vasárnapi rádióinterjúban azt mondta, hogy 2018-ban már két terrortámadást akadályoztak meg a hatóságok.

Mindkettőt az Iszlám Állam emberei akarták végrehajtani Franciaországban.

Az egyik támadás célpontja egy sportlétesítmény volt. A másikat a terrorista támadások ellen 2015-ben utcára küldött járőrök ellen követték volna el, erről a francia legfőbb ügyész már korábban is beszámolt.

Collomb szerint miközben az Iszlám Állam lényegében elvesztette elvesztette hátországát Irakban és Szíriában, terrorista sejtjei továbbra is aktívak Európában (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.