Márki-Zay: Rendszerváltó hangulat van Hódmezővásárhelyen és az országban is

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Én még életemben nem láttam ennyi felnőtt embert sírni - kezdte győzelmi beszédét Márki Zay Péter, Hódmezővásárhely új polgármestere, aki fölényesen, több mint 3000 szavazattal előzte meg a fideszes Hegedűs Zoltánt.

Elsőként a magas részvételi arányt emelte ki, mindenkinek megköszönte az aktivitást, hogy részt vettek egy olyan játékban, amit úgy hívnak, hogy demokrácia. "Ma még el tudtak menni, és kit tudták fejezni a véleményüket" - mondta Márki-Zay, aki szerint a demokrácia az egyik legfontosabb, gyakoroljuk, ne hagyjuk elveszni. 

A beszéd első része:

Többször is azt mondta, Hódmezővásárhely azt üzente Magyarországnak, hogy van remény, együtt, összefogva legyőzhető a Fidesz. Márki-Zay szerint rendszerváltó hangulatban van Hódmezővásárhely és rendszerváltó hangulatban van az ország. Megmutatták, hogy ebben a városban, ebben az országban van igény a szabadságra, a jogállamra, a demokráciára, az európai értékekre, a piacgazdaságra. 

A beszéd második része:

"Többen vagyunk, mi vagyunk többen"

- mondta a friss polgármester. 

Amikor belevágott, minden ismerőse azt mondta, hogy a Fideszre szavaznak, mert félnek. Attól félnek, amit a kormánypárti sajtó harsog, hogy ha nem a Fidesz nyer, káosz jön. Ez alaptalan riogatás. A Fidesz fél attól, hogy ha nem nyernek, akkor megszűnik a lopás, a korrupció, a megfélelmlítés és a hazudozás az országban.

Van remény - mondta sokadszor is, hiszen ha Hódmezővásárhelyen, az ország egyik legfideszesebbnek mondott városában egy nem politikus 52 nap alatt bebizonyította egy lelkes, de amatőr csapattal, hogy győzhetnek, akkor mindenhol le lehet győzni a korrupciót, le lehet győzni a Fideszt. Békejobbot nyújtanak azoknak, akiket a hatalom damilon rángat, el kell vágni a damiljukat, mert rengeteg jó ember van közöttük, akik megfélemlítés vagy anyagi haszon miatt szolgálják ki a rendszert.  

Köszöni mindazoknak, akiknek a szívében felébredet az igazság iránti vágy. Rendkívül kockázatos volt szembe menni azzal, hogy minden hatalom, sajtó, pénz, megfélemlítés a másik oldalon volt - mondta, a legkisebb fiának pedig úgy magyarázta el, hogy mire vállalkozott, hogy van egy nagyfiú, aki folyamatosan terrorizálja az osztályt, elveszi az uzsonnát. Ő ezzel száll szembe. "Lehet, hogy apát megverik, de az is lehet, hogy a kisebb gyerekek mellé állnak és együtt el tudják zavarni a nagyfiút" -  folytatta a történetet. Aminek a vége az lett, hogy „bár ebben az iskolákban sokszor végeznek közvéleménykutatásokat, amik azt mutatják, hogy a nagyfiúk népszerűek, a kisebbek pedig megosztotak, gyengék, erőtelenek, de ezt a közvéleménykutatást ki lehet dobni a kukába, új időszámítás vette kezdetét. 

Azt is többször mondta, hogy nem akar migránsokat, annyit sem, mint amennyit Rogánék beengedtek. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.