Agyonlőttek az otthonában egy szlovák tényfeltáró újságírót és a menyasszonyát

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Vasárnap éjfél előtt két halottat talált a rendőrség Szlovákiában, a galántai járásbeli Nagymácséd egyik családi házában – írta meg a Nový Časra hivatkozva a felvidéki Paraméter.

A Denník N azt írja, a szlovák belügyminisztérium megerősítette, hogy a 27 éves Jan Kuciak és a vele egykorú menyasszonya volt az áldozat. Mindkettőjükön öt sérülést találtak. A férfi az Aktuality.sk internetes portálnak dolgozott, és politikai hírekről, főleg adócsalási ügyekről írt. Az élettársával tavaszra tervezték az esküvőjüket, és a családi házat, amiben meghaltak, nemrég vették.

Ján Kuciak, a meggyilkolt szlovák újságíróFotó: Ján Kuciak / Facebook

A rendőrséget a pár családja riasztotta, miután egy hete nem hallottak a fiatalokról. A rendőrök a helyszínre érve benéztek az ablakon, és két embert láttak a földön feküdni, ezután hívták a tűzoltókat, akikkel behatoltak a házba. Miután megtalálták a holttesteket, a helyszínt lezárták a rendőrök. Kettős gyilkosság ügyében nyomoznak.

A Denník N azt írja, Kuciak utolsó SMS-e Marián Kočner vállalkozóról szólt, akivel szemben tavaly a pozsonyi Szabadság téren található lakókomplexum 10 lakásának átruházásával kapcsolatban csalás gyanúja merült fel, és amikor Kuciak – aki a csalásról írt – megkörnyékezte Kočnert, a vállalkozó megfenyegette, hogy előás dolgokat a múltjából, különös tekintettel rá, a szüleire és a testvéreire. (Paraméter, Denník N, TV Noviny)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.