Agyonlőttek az otthonában egy szlovák tényfeltáró újságírót és a menyasszonyát

2018 február 26., hétfő 8:46

Vasárnap éjfél előtt két halottat talált a rendőrség Szlovákiában, a galántai járásbeli Nagymácséd egyik családi házában – írta meg a Nový Časra hivatkozva a felvidéki Paraméter.

A Denník N azt írja, a szlovák belügyminisztérium megerősítette, hogy a 27 éves Jan Kuciak és a vele egykorú menyasszonya volt az áldozat. Mindkettőjükön öt sérülést találtak. A férfi az Aktuality.sk internetes portálnak dolgozott, és politikai hírekről, főleg adócsalási ügyekről írt. Az élettársával tavaszra tervezték az esküvőjüket, és a családi házat, amiben meghaltak, nemrég vették.

Ján Kuciak, a meggyilkolt szlovák újságíró Fotó: Ján Kuciak / Facebook

A rendőrséget a pár családja riasztotta, miután egy hete nem hallottak a fiatalokról. A rendőrök a helyszínre érve benéztek az ablakon, és két embert láttak a földön feküdni, ezután hívták a tűzoltókat, akikkel behatoltak a házba. Miután megtalálták a holttesteket, a helyszínt lezárták a rendőrök. Kettős gyilkosság ügyében nyomoznak.

A Denník N azt írja, Kuciak utolsó SMS-e Marián Kočner vállalkozóról szólt, akivel szemben tavaly a pozsonyi Szabadság téren található lakókomplexum 10 lakásának átruházásával kapcsolatban csalás gyanúja merült fel, és amikor Kuciak – aki a csalásról írt – megkörnyékezte Kočnert, a vállalkozó megfenyegette, hogy előás dolgokat a múltjából, különös tekintettel rá, a szüleire és a testvéreire. (Paraméter, Denník N, TV Noviny)