Az olasz maffia után is szimatolt Szlovákiában a meggyilkolt újságíró

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Vasárnap éjjel holtan találták az otthonában Aktuality című szlovák hírszájt 27 éves oknyomozó újságíróját, Ján Kuciakot. Vele és szintén 27 éves menyasszonyával egy-egy lövéssel végeztek gyilkosaik.

Az újságíró utoljára egy maffiozó piszkos ügyeiről írt, egyik kollégája viszont most arról közölt cikket, hogy Kuciak éppen egy olyan anyagon dolgozott, amely az olasz maffia szlovákiai tevékenységéről számolt volna be.

Tom Nicholson jelenleg Kanadában él, korábban azonban többször is dolgozott együtt Kuciakkal, most pedig azt írta, hogy ők egymástól függetlenül azon dolgoztak, hogy felderítsék, hogyan köthetőek a Szlovákiába érkező uniós pénzek olyan olasz állampolgárokhoz, akik összeköthetőek az olasz maffiával. Kuciak olasz újságírókkal együttműködve igyekezett azonosítani ezeket az embereket, a portálnak pedig, ahová írt, Nicholson szerint már nyomtatásra kész cikkei vannak ebben a témában.

Nicholson szerint senki sem tudja, hogy ez a sztori áll-e az újságíró meggyilkolásának hátterében. “De a szlovák szervezett bűnözés még soha nem ölt meg újságírókat, még a régi időkben sem. Ellenben az olasz maffia bandái nem követnek ilyen szabályokat” - írta.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.