Az olasz maffia után is szimatolt Szlovákiában a meggyilkolt újságíró

2018 február 26., hétfő 19:42
67

Vasárnap éjjel holtan találták az otthonában Aktuality című szlovák hírszájt 27 éves oknyomozó újságíróját, Ján Kuciakot. Vele és szintén 27 éves menyasszonyával egy-egy lövéssel végeztek gyilkosaik.

Az újságíró utoljára egy maffiozó piszkos ügyeiről írt, egyik kollégája viszont most arról közölt cikket, hogy Kuciak éppen egy olyan anyagon dolgozott, amely az olasz maffia szlovákiai tevékenységéről számolt volna be.

Tom Nicholson jelenleg Kanadában él, korábban azonban többször is dolgozott együtt Kuciakkal, most pedig azt írta, hogy ők egymástól függetlenül azon dolgoztak, hogy felderítsék, hogyan köthetőek a Szlovákiába érkező uniós pénzek olyan olasz állampolgárokhoz, akik összeköthetőek az olasz maffiával. Kuciak olasz újságírókkal együttműködve igyekezett azonosítani ezeket az embereket, a portálnak pedig, ahová írt, Nicholson szerint már nyomtatásra kész cikkei vannak ebben a témában.

Nicholson szerint senki sem tudja, hogy ez a sztori áll-e az újságíró meggyilkolásának hátterében. “De a szlovák szervezett bűnözés még soha nem ölt meg újságírókat, még a régi időkben sem. Ellenben az olasz maffia bandái nem követnek ilyen szabályokat” - írta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt