Harminc országban körözött hackert fogtak Ukrajnában

külföld
2018 február 26., 11:12
comments 22

Letartóztatták a világ egyik legkeresettebb hackerét Ukrajnában. A gyanú szerint a 30 országban körözött férfi az Avalanche nevű hálózat szervezője, amely a világ 180 országában fertőzött meg számítógépeket kártékony programokkal, és okozott összesen több százmillió eurós kárt.

Az egyelőre meg nem nevezett férfinél őrizetbe végelekor hamis ukrán iratokat találtak. A hackert az ukrán hatóságok csalással, pénzmosással, számítógépek működésébe történő illetéktelen beavatkozással, és hatóságokkal szembeni ellenállással gyanúsítják.

Az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportál emlékeztetett arra, hogy 2016 novemberében egyszer már őrizetbe vették Ukrajnában az ország keleti részében lévő Poltava városában lakcímmel rendelkező 33 éves férfit. Az illetékes poltavai bíróság azonban elutasította az ügyészség indítványát a férfi előzetes letartóztatásba helyezésére, és szabadon engedte, ami után a férfi eltűnt, így nemzetközi körözést adtak ki ellene. (Via MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.