Nagykabátban, csizmában ültek az órán a diákok egy szombathelyi iskolában

oktatás
2018 február 26., 20:18
comments 221

A nyugat.hu portálnak még pénteken írt egy szülő, hogy a gyermeke a szombathelyi Bercsényi Általános Iskola egyik negyedikes osztályába jár, ahol a osztályteremben nagyon hideg van, a gyerekek nagykabátban és csizmában ülnek az órákon: „Olajradiátort, hősugárzót vittünk, de nem segít a nagy termen. Süvít be a szél az ablakon. ” - írta.

A lap megkereste az iskolát, ahol közölték, hogy igaz, néhány osztály termében az elmúlt héten problémát okozott a hideg, de már megoldották a helyzetet: „A 2. emeleten lévő természettudományi termet még aznap szabaddá tettük, s péntek óta az érintett 4. osztály tanítása meleg teremben folyik”" - írták válaszukban. Azaz a gyerekeket egyszerűen átrakták egy másik terembe, hogy ne fázzanak.

A szombathelyi iskolában egy korábbi pályázattal már sikerült a nyílászárók 70-80 százalékát kicserélni, az iskola szerint hamarosan a maradékot is kicserélik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.