Trump a saját pilótáját jelölné az amerikai légügyi hivatal élére

külföld
2018 február 26., 07:11
comments 108

John Dunkin, Donald Trump személyi pilótája is felkerült az amerikai légügyi hivatal (FAA) elnöki posztjára jelöltek short listjére, írja az Axios. Dunkin évtizedek óta Trump személyi pilótája, az elnökválasztási kampányban is mindig ő vezette a Trump Force One-t, Trump saját Boeing 757-esét.

Az Axios kormányzati forrásai nagyon igyekeztek úgy kommunikálni a helyzetet, hogy bár Dunkin azért került rá a listára, mert Trump személyes pilótája, de ha végül ő lesz az FAA elnöke, az már más kvalitásai miatt lesz. Mert szerintük Dunkin amúgy kvalifikált a posztra. "John Dunkin nem csak pilóta. Vezetett már légitársaságot, meg vállalatok légügyi osztályait. Szerzett már minősítést frissen indult légitársaságnak, és ő irányította a Trump-kampány légiflottáját is, amely 21 hónap alatt 43 állam 203 városát járta meg" - mondta egyikük.

Trumpot ismerve ennél döntőbb tényező lehetett, hogy Dunkin saját bevallása szerint egykor, amikor az akkor még csak üzletember Trumpot fuvarozta, rendszerint azzal viccelődött a kifutón várakozva, hogy ha egy pilóta irányítaná az FAA-t, akkor sosem lennének ilyen késések.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.