Vécépapírpánik van Tajvanon

külföld
2018 február 26., 08:31
comments 16

Megrohanták a hétvégén a közérteket a tajvaniak, és felvásároltak minden vécépapírt, amire csak rá tudták tenni a kezüket. Az ország vécépapírgyártói nemrég levélben értesítették a kereskedőket, hogy márciusban 10-30 százalékkal is emelkedhetnek az árak az alapanyagárak globális emelkedése miatt.

Ez a hír torzult odáig a hétvégén, hogy a nagyközönség már általános vécépapírhiánytól kezdett rettegni, és lerohanta a boltokat, amelyek pillanatok alatt kifogytak a készletekből.

Az áremelkedést a világpiac diktálja. A tajvani gazdasági minisztérium szerint tavaly nagy erdőtüzek voltak Kanadában, Brazíliában is problémák adódtak a fakitermelésben, ezért mostanra a vécépapír-alapanyag rövid rostos massza tonnánkénti ára 650 dollárról 800 dollárra emelkedett. A tajvani papírgyárak szerint a minisztérium túl derűs képet fest, szerintük valójában ötven százalékot is meghaladja az áremelkedés. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.