Annyi esélye se lesz főtáblára jutni a magyaroknak a Bajnokok Ligájában, mint eddig

Ismét változtatott a Bajnokok Ligája lebonyolítási formáján az Európai Labdarúgó-szövetség, azaz az UEFA, és ezúttal olyan módosításokat hozott, amik nagyon nem kedveznek az esélytelenebb futballnemzetek csapatainak.

A 32 csapatos BL-főtáblára még nehezebb lesz felkerülniük a nem topligás csapatoknak. 

26 csapat automatikusan, selejtezők nélkül kvalifikálja majd magát az idényre. A címvédő, az Európa Liga győztese mellett a négy nagy bajnokság (olasz, német, angol, spanyol) első négy helyezettjének bérelt helye lesz, az UEFA-koefficiens szerinti 5. és 6. bajnokságokból (francia, orosz) pedig 2-2 csapat jut be alanyi jogon. Jelen állás szerint a portugál, ukrán, belga és török bajnoknak jut még 1-1 bérelt hely a főtáblán. 

Ez azt jelenti, hogy a kisebbeknek összesen 6 hely marad, amiből 2 így is inkább a jobban menő bajnokságok erős középcsapatainak lesz fenntartva. Ezekre a francia-orosz bajnokságok harmadik helyezettjei, és az utánuk következő ligák ezüstérmesei hajthatnak rá - összesen 12-en, három oda-visszavágós selejtezőn.

Marad összesen 4 hely az igazán kicsiknek, köztük a magyar bajnoknak: három selejtezőkörön és egy playoffkörön kell keresztülverekedniük magukat a csapatoknak. Egy körrel többet is kell majd játszania a főtáblára kerülésért a magyar bajnoknak, mint idáig, így már július közepén selejtezőt játszhatnak a legjobbjaink. 

Újítás még, hogy az eddigi, jobbára egységes 20.45 helyett következő idénytől 19 és 21 órától kezdődnek a meccsek. (Index)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.