Annyi esélye se lesz főtáblára jutni a magyaroknak a Bajnokok Ligájában, mint eddig

Ismét változtatott a Bajnokok Ligája lebonyolítási formáján az Európai Labdarúgó-szövetség, azaz az UEFA, és ezúttal olyan módosításokat hozott, amik nagyon nem kedveznek az esélytelenebb futballnemzetek csapatainak.

A 32 csapatos BL-főtáblára még nehezebb lesz felkerülniük a nem topligás csapatoknak. 

26 csapat automatikusan, selejtezők nélkül kvalifikálja majd magát az idényre. A címvédő, az Európa Liga győztese mellett a négy nagy bajnokság (olasz, német, angol, spanyol) első négy helyezettjének bérelt helye lesz, az UEFA-koefficiens szerinti 5. és 6. bajnokságokból (francia, orosz) pedig 2-2 csapat jut be alanyi jogon. Jelen állás szerint a portugál, ukrán, belga és török bajnoknak jut még 1-1 bérelt hely a főtáblán. 

Ez azt jelenti, hogy a kisebbeknek összesen 6 hely marad, amiből 2 így is inkább a jobban menő bajnokságok erős középcsapatainak lesz fenntartva. Ezekre a francia-orosz bajnokságok harmadik helyezettjei, és az utánuk következő ligák ezüstérmesei hajthatnak rá - összesen 12-en, három oda-visszavágós selejtezőn.

Marad összesen 4 hely az igazán kicsiknek, köztük a magyar bajnoknak: három selejtezőkörön és egy playoffkörön kell keresztülverekedniük magukat a csapatoknak. Egy körrel többet is kell majd játszania a főtáblára kerülésért a magyar bajnoknak, mint idáig, így már július közepén selejtezőt játszhatnak a legjobbjaink. 

Újítás még, hogy az eddigi, jobbára egységes 20.45 helyett következő idénytől 19 és 21 órától kezdődnek a meccsek. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.