Brutálisan sok a baleset a heves havazás miatt

Bicskénél halálos baleset történt az 1-es főúton, két autó ütközött összeFotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Délután 14 óráig összesen 94 baleset történt az utakon, egy volt közülük halálos  - mondta Lakatos Tibor, az  ORFK Rendészeti Főigazgatóság közrendvédelmi főosztályának vezetője keddi sajtótájékoztatóján.

Az MTI tudósítása szerint többen meg is sérültek, de inkább könnyebben, a legtöbb ütközés csak anyagi kárral végződött. Összesen 29 utat kellett lezárni, mert járhatatlanná váltak. 

A rendőrség arra kéri az autóval közlekedőket, hogy csak kifogástalan műszaki állapotú géjárművel keljenek útra, és mindig tartsanak maguknál meleg italt, élelmet, takarót, arra az esetre, ha valahol elakadnának. 

A rendőrök fokozott készültségben állnak, és együttműködnek k a polgárőrséggel, körzeti megbízottakkal, a szociális és egészségügyi ellátókkal is a veszélybe sodródók mentése érdekében. 

Havazásra már kevésbé kell számítani az előttünk álló napokban, de hófúvások még nehezíthetik a közlekedést. Emiatt  kedd reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat Vas és Zala megyében másodfokú riasztást adott ki. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.