Brutálisan sok a baleset a heves havazás miatt

közlekedés
2018 február 27., 19:05

Bicskénél halálos baleset történt az 1-es főúton, két autó ütközött össze
photo_camera Bicskénél halálos baleset történt az 1-es főúton, két autó ütközött össze Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Délután 14 óráig összesen 94 baleset történt az utakon, egy volt közülük halálos  - mondta Lakatos Tibor, az  ORFK Rendészeti Főigazgatóság közrendvédelmi főosztályának vezetője keddi sajtótájékoztatóján.

Az MTI tudósítása szerint többen meg is sérültek, de inkább könnyebben, a legtöbb ütközés csak anyagi kárral végződött. Összesen 29 utat kellett lezárni, mert járhatatlanná váltak. 

A rendőrség arra kéri az autóval közlekedőket, hogy csak kifogástalan műszaki állapotú géjárművel keljenek útra, és mindig tartsanak maguknál meleg italt, élelmet, takarót, arra az esetre, ha valahol elakadnának. 

A rendőrök fokozott készültségben állnak, és együttműködnek k a polgárőrséggel, körzeti megbízottakkal, a szociális és egészségügyi ellátókkal is a veszélybe sodródók mentése érdekében. 

Havazásra már kevésbé kell számítani az előttünk álló napokban, de hófúvások még nehezíthetik a közlekedést. Emiatt  kedd reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat Vas és Zala megyében másodfokú riasztást adott ki. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.