Brutálisan sok a baleset a heves havazás miatt

Bicskénél halálos baleset történt az 1-es főúton, két autó ütközött összeFotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Délután 14 óráig összesen 94 baleset történt az utakon, egy volt közülük halálos  - mondta Lakatos Tibor, az  ORFK Rendészeti Főigazgatóság közrendvédelmi főosztályának vezetője keddi sajtótájékoztatóján.

Az MTI tudósítása szerint többen meg is sérültek, de inkább könnyebben, a legtöbb ütközés csak anyagi kárral végződött. Összesen 29 utat kellett lezárni, mert járhatatlanná váltak. 

A rendőrség arra kéri az autóval közlekedőket, hogy csak kifogástalan műszaki állapotú géjárművel keljenek útra, és mindig tartsanak maguknál meleg italt, élelmet, takarót, arra az esetre, ha valahol elakadnának. 

A rendőrök fokozott készültségben állnak, és együttműködnek k a polgárőrséggel, körzeti megbízottakkal, a szociális és egészségügyi ellátókkal is a veszélybe sodródók mentése érdekében. 

Havazásra már kevésbé kell számítani az előttünk álló napokban, de hófúvások még nehezíthetik a közlekedést. Emiatt  kedd reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat Vas és Zala megyében másodfokú riasztást adott ki. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.