Kivágták a fákat a Semmelweis utcában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Február közepén derült ki, hogy az összes fát kivágják az egyik legszebb pesti utcában, a belvárosi Semmelweis utcában. 

Az utcakép pár éveFotó: Google Street View

Kedd délelőtt pedig le is csaptak a láncfűrészek: 

Fotó: Kozma József

Amikor pár hete nagy nyilvánosságot kapott a fakivágás híre, akkor a Főkert közleményt adott ki, melyben azt írták, hogy a Semmelweis utcában található idős fasor fáinak egészségi állapota a kedvezőtlen városi környezet miatt az elmúlt évtizedben erőteljesen leromlott.

Elsősorban az utca kedvezőtlen benapozottságának köszönhetően a fák a növekedésük során fokozatosan megdőltek. Súlypontjuk veszélyesen kitolódott, így már néhány évvel ezelőtt drasztikusan vissza kellett gallyazni azokat annak érdekében, hogy minél tovább állományban tarthatóak maradjanak.

Közleményük szerint a Semmelweis utca évek során elöregedett, egyre több betegséggel és sérüléssel bíró fáinak további gallyazással, illetve faápolási munkával való megtartása mára azonban már nem indokolt. A fák leromlott egészségi állapotából kifolyólag célszerű a teljes fasor-rekonstrukció végrehajtása, mely mind esztétikailag, mind a lakosság és a járművek balesetvédelme érdekében a legmegnyugtatóbb megoldást jelenti.

Ezért korai juharokat fognak ültetni a most kivágott fák helyére. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.