Kivágták a fákat a Semmelweis utcában

2018 február 27., kedd 8:49
159

Február közepén derült ki, hogy az összes fát kivágják az egyik legszebb pesti utcában, a belvárosi Semmelweis utcában. 

Az utcakép pár éve Fotó: Google Street View

Kedd délelőtt pedig le is csaptak a láncfűrészek: 

Fotó: Kozma József

Amikor pár hete nagy nyilvánosságot kapott a fakivágás híre, akkor a Főkert közleményt adott ki, melyben azt írták, hogy a Semmelweis utcában található idős fasor fáinak egészségi állapota a kedvezőtlen városi környezet miatt az elmúlt évtizedben erőteljesen leromlott.

Elsősorban az utca kedvezőtlen benapozottságának köszönhetően a fák a növekedésük során fokozatosan megdőltek. Súlypontjuk veszélyesen kitolódott, így már néhány évvel ezelőtt drasztikusan vissza kellett gallyazni azokat annak érdekében, hogy minél tovább állományban tarthatóak maradjanak.

Közleményük szerint a Semmelweis utca évek során elöregedett, egyre több betegséggel és sérüléssel bíró fáinak további gallyazással, illetve faápolási munkával való megtartása mára azonban már nem indokolt. A fák leromlott egészségi állapotából kifolyólag célszerű a teljes fasor-rekonstrukció végrehajtása, mely mind esztétikailag, mind a lakosság és a járművek balesetvédelme érdekében a legmegnyugtatóbb megoldást jelenti.

Ezért korai juharokat fognak ültetni a most kivágott fák helyére. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt