Az összes fát kivágják az egyik legszebb pesti utcában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Amikor felkerültem a nagy Budapestre, és elkezdtem sétálgatni az ELTE bölcsészkara környékén, a Semmelweis utca lett az egyik kedvenc helyem. Aki látta már, ahogy azok a fák ráborulnak az utcára, az könnyen megértheti, miért.

2013-as képFotó: Google Streetview

2014-ben a Főkert visszavágta a fákat, amelyek egy része tényleg biztos korhadt és beteg volt, de ez pont a Főkert felelőssége is, nekik kellett volna gondozni a fákat. És hát a lényeg, hogy ettől majdnem minden elromlott.

Fotó: Város szíve blog

Most pedig azt írja az V. kerületi LMP-s képviselő a blogján, hogy a tiltakozásuk ellenére minden fát kivágnak, az egészségeseket és a betegeket egyaránt. Az V. kerületi önkormányzat Tulajdonosi Bizottságának döntésével „az átültethetőnek minősített fák kivágását is elfogadták, mondván, hogy az előkészítésük az átültetésre hosszú időt venne igénybe” - írja Csonka Krisztián. A Semmelweis utcát már évek óta fel akarják újítani, ennek akarnak most nekiállni.

„A kerületben nagyon sok fa esett áldozatul a közterületek felújításának az elmúlt években, és különösen egy olyan forgalmas csomópont mellett, mint az Astoria, a több tíz éves, lombos fák nagyon fontosak a levegőminőség és a hőérzet szempontjából is az ott élőknek. A helyükre ültetendő növendék fák még évtizedekig nem lesznek összehasonlíthatóak a mostaniakkal. Arról nem is beszélve, hogy ha hasonlóan elhanyagolják az ápolásukat, akkor azok sem lesznek jobb állapotban” - írja az LMP-s politikus.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.