Az összes fát kivágják az egyik legszebb pesti utcában

Amikor felkerültem a nagy Budapestre, és elkezdtem sétálgatni az ELTE bölcsészkara környékén, a Semmelweis utca lett az egyik kedvenc helyem. Aki látta már, ahogy azok a fák ráborulnak az utcára, az könnyen megértheti, miért.

2013-as képFotó: Google Streetview

2014-ben a Főkert visszavágta a fákat, amelyek egy része tényleg biztos korhadt és beteg volt, de ez pont a Főkert felelőssége is, nekik kellett volna gondozni a fákat. És hát a lényeg, hogy ettől majdnem minden elromlott.

Fotó: Város szíve blog

Most pedig azt írja az V. kerületi LMP-s képviselő a blogján, hogy a tiltakozásuk ellenére minden fát kivágnak, az egészségeseket és a betegeket egyaránt. Az V. kerületi önkormányzat Tulajdonosi Bizottságának döntésével „az átültethetőnek minősített fák kivágását is elfogadták, mondván, hogy az előkészítésük az átültetésre hosszú időt venne igénybe” - írja Csonka Krisztián. A Semmelweis utcát már évek óta fel akarják újítani, ennek akarnak most nekiállni.

„A kerületben nagyon sok fa esett áldozatul a közterületek felújításának az elmúlt években, és különösen egy olyan forgalmas csomópont mellett, mint az Astoria, a több tíz éves, lombos fák nagyon fontosak a levegőminőség és a hőérzet szempontjából is az ott élőknek. A helyükre ültetendő növendék fák még évtizedekig nem lesznek összehasonlíthatóak a mostaniakkal. Arról nem is beszélve, hogy ha hasonlóan elhanyagolják az ápolásukat, akkor azok sem lesznek jobb állapotban” - írja az LMP-s politikus.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.