Adjunk hálát a Fidesz pozitív kampányáért: Németh Szilárd a váci börtönbe került

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Három nappal azután, hogy a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson nagyot bukott a Fidesz, máris beindult a pozitív kampány, ami a sorosozáson túl a kormány „teljesítményét” hivatott fényezni. Meg kell mondanom, hogy máris jó irányba tart a kampány, hiszen ma Németh Szilárd Fidesz-alelnök bement a váci börtönbe.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke a Facebookon közvetítette a sajtótájékoztatóját, amin arról beszélt, hogy a magyar börtönöket sok kritika éri, leginkább a „Soros által fizetett civil szervezetek beszélnek” a börtönökben tapasztalt „elnyomásról”, de ő semmi ilyesmit nem tapasztalt, bár vannak megoldandó problémák. A Fidesz–KDNP a tisztességes, jogkövető, törvénytisztelő emberek „oldalán, nem, pártján” áll, nem a fogvatartottakén, és a börtön nem wellness-szálló – mondta.

Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke sajtótájékoztatót tart a Váci Fegyház és Börtönben, miután látogatást tett az intézményben 2018. február 28-án.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Azt is elmondta, hogy a zsúfoltságon csökkenteni kell, ezért újít fel és épít a kormány börtönöket. A hvg.hu észrevett egy ellentmondást Németh beszédében, amikor a Fidesz alelnöke megdöbbent, hogy egy közép-magyarországi régióbeli városban, ami nem kapott pénzt az EU-tól kórház-korszerűsítésre, ilyen kórházat talált a börtönben. „A közép-magyarországi régióban azért ilyen szakadtak, azért vannak ilyen hihetetlenül rossz állapotban a kórházak és rendelőintézetek, mert ide egyelten egy cent EU-s forrás nem érkezett” – mondta a régióról, ami olyan fejlett, hogy oda nem érkezhet felzárkóztatási pénz.

A hvg.hu azt írja, nem egyértelmű, hogy Németh azt, hogy bezzeg az ország többi részében megújultak a kórházak,  Brüsszel kritikájaként fogalmazza-e meg, mármint hogy 18 megyére adott pénzt, vagy a kormány pozitív kampányának a része, hogy 8 év alatt nem tudott forrást találni Pest megye és Budapest kórházainak felújítására. Itt mintha megkavarodott volna valami.

Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke sajtótájékoztatót tart a Váci Fegyház és Börtönben, miután látogatást tett az intézményben 2018. február 28-án.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Németh azt is mondta, hogy 410 embercsempészt fogtak el, akik „rászabadították az országra a migránsokat”, elősegítették az illegális migrációt, de elítélték őket. 445 külföldi, harmadik országbeli is csücsül a rácsok mögött, szírek, afgánok, akik a kormány megszigorított migrációs törvényei miatt kerültek börtönbe – büszkélkedett Németh a háborús övezetekből menekülők bebörtönzésével.

Németh Szilárd úgy zárta a pozitív kampányt, hogy elmondta: az illegális határátlépők, akik 2015-ben jöttek, kifosztották a tanyákat, bezzeg a magyar fogvatartottak segítettek felépíteni a második határkerítést, „velük volt a legkisebb gond”. (hvg.hu)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.