Havasi Bertalan: „A viták ideje lejárt”

elmebaj
2018 február 28., 14:40
comments 290

Magyarország miniszterelnöke az Országgyűlésben számtalan alkalommal vitatkozott már az ellenzék jelöltjeivel – mondta az MTI-nek Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke arról, hogy a napokban több ellenzéki vezető és szervezet is nyilvános vitára hívta Orbán Viktor miniszterelnököt, legutóbb kedden Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szólította fel, hogy „vitában védje meg az elmúlt nyolc év kormányzását”. „A viták ideje lejárt, ez most a választók döntésének ideje” – mondta Havasi.

Németh Szilárd máris demonstrálta az új idők új szelét: kiállt a nemzetbiztonsági bizottság ülése után, és kijelentette, az Index, a Hír Tv és a Lánchíd Rádió kérdéseire nem válaszol, mert azok szerinte Simicska Lajos és a Jobbik szócsövei, ő meg nem Simicska embere.

A férfipártnak figyelmébe ajánlom ezt a Martin Luther King-idézetet: „A férfi végső értékmérője nem az, hogy hol áll a kényelem és a jólét pillanataiban, hanem hogy hová helyezkedik a kihívás és a vita idején.”

A viták ideje egyébként már évekkel ezelőtt véget ért, jó példa erre a budapesti olimpia kezelésének ügye, amiben pont egy éve írtuk meg, hogy „ha mást nem is kapott Magyarország a 2024-es olimpiai pályázattól, a visszavonáshoz vezető út annyit legalább megmutatott, hogy a Fidesz és a magyar kormány már nem is hajlandó ténylegesen demokratikus keretek között lavírozni”. A helyzet azóta csak rosszabb lett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt