Magyarul is olvasható a meggyilkolt szlovák újságíró utolsó cikke

külföld
2018 február 28., 14:25
comments 93
A fényképen Jan Kuciak és menyasszonya. A felvétel a gyilkosság másnapján, 2018. február 28-án készült Pozsony központjában, ahol ezrek emlékeztek a meggyilkolt újságíróra.
photo_camera Fotó: Vladimir Simicek/AFP

Szerdán az összes jelentős szlovák hírportál lehozta Ján Kuciak, a barátnőjével együtt a meggyilkolt oknyomozó be nem fejezett cikkét.

A cikk az olasz maffia Szlovákiában működő sejtjeinek és a Smer politikusainak kapcsolatáról, illetve az uniós támogatások szétlopásáról szól, és a parameter.sk-n már magyarul is olvasható.

A cikk így fejeződik be:

„Megjegyzés: A cikk vége hiányzik, szerzője nem tudta befejezni, mert meggyilkolták.”

Az újságíró emlékére, és tiltakozásképpen pénteken nagyobb tüntetést tartanak Pozsonyban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.